Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 16. 15:54, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Öltözz pirosba!

Öltözz pirosba!

Volt már rá példa, hogy reggelente valamilyen jótékonysági vagy karitatív szándék befolyásolta az öltözködésedet? Ha még nem, holnap megteheted!

A „Wear Red!” vagyis „Öltözz pirosba!” kampány egy közösségi, jótékonysági akció a beteg gyermekek megsegítésére, melyet már az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is több civil szervezet alkalmazott.

A koncepció egyszerű: viselj az akció napján bármilyen (jól látható) piros ruhadarabot, vagy kiegészítőt, egyél piros ételeket, igyál piros italokat, vagy ajándékozz piros dolgokat.

Az akciót február 17-én Magyarországon a Szemem Fénye Alapítvány szervezi és rendezi meg idén már második alkalommal. Az alapítvány ezzel az eseménnyel szeretné felhívni a figyelmet a beteg gyermekek életének megkönnyítésére.

Az alapítvány Öltözz pirosba! akciójának célja, hogy a közösségek tagjai egy piros ruhadarab viselésével és 200 forintos támogatásukkal segítsék Magyarország első gyermekhospice házait: a pécsi Dóri Házat és a törökbálinti Tábitha Házat. Ezek a hospice házak a súlyosan beteg gyermekek és azok szüleik, hozzátartozóik életét könnyíti meg. Ez a két intézmény lehetővé teszi, hogy munkatársaik mindennapi segítséget adjanak, támaszt és vigaszt nyújtsanak a beteg gyermekek szülei számára azáltal, hogy egy időre átvállalják a gyermekek gondozását.

A szervezet munkatársainak tájékoztatása szerint bárki megszervezheti saját jótékony csapatát, ráveheti társait, hogy ajánljanak fel 200 Ft-ot a nemes cél érdekében.

Cegléden elsőként a Kossuth Lajos Gimnázium diákjai csatlakoznak a kampányhoz. A piros ruhába öltözött diákok az aulában elhelyezett perselybe dobhatják be adományaikat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció