Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Február 21. 18:09, hétfő | Helyi
Forrás: Infó Cegléd

Lőrincz Tamás kirobbanó formában és a csapat is első lett!

Lőrincz Tamás kirobbanó formában és a csapat is első lett!

Szombaton került megrendezésre az első felnőtt kötöttfogású válogatóverseny, a BVSC által évente hagyományosan megrendezésre kerülő GANZ Kupa. A RESTART CVSE TS INTEGRÁL Birkózószakosztály négy fővel képviseltette magát a színvona

Kellemetlen közjátékkal indult viszont a pénteki mérlegelés. Az eddigi hagyományokkal ellentétben nem engedték bemérlegelni azokat a Budapesten tanulókat akiknél nem volt ott a versenyengedélyük, eddig elég volt a másnapi mérlegelésnél bemutatni. Most nem, így a 60 kg-os Kozák István is kénytelen volt visszamenni a szombat reggeli mérésre és köztudott, hogy fogyasztásos sportágban ez komoly hátrányt jelenthet a riválisokkal szemben, akiknek így sokkal több idejük marad a regenerálódásra. Sajnos ez a hátrány érezhető volt Pisti teljesítményén, bár három szép győzelemmel és egy szoros vereséggel így is a dobogó második fokán végzett. A 66 kg-os Európa-bajnokunk Lőrincz Tamás kirobbanó formában versenyzett végig, három magabiztos győzelme alatt ellenfeleinek esélye sem volt pontot végrehajtani rajta. Fölényesen nyerte meg a válogatót. A szakosztály másik Európa-bajnoka a 74 kg-os Lőrincz Viktor szintén három ragyogó győzelem után került a döntőbe és ott az igen kellemetlen stílusú Szabó Martin várt rá, aki a Sziget SC versenyzője. Viktor nagy csatában, izgalmas mérkőzésen sajnos alul maradt, így most csak az ezüst érem jutott neki.
Örvendetes tény, viszont, hogy az erős kiegyensúlyozott mezőnyben a ceglédiek nyerték a csapatversenyt, a házigazda BVSC és a két olimpiai helyezettet is felvonultató FTC előtt.
Lakatos Tamás diák korcsoportos létére a serdülők között is letette névjegyét. Dorogon kerül sor az idei első serdülő szabadfogású rangsorversenyre, ahol huszonnyolc szakosztály százkilencven indulója mérte össze tudását. Az ötven kilogrammos súlycsoportban Lakatos három győzelem és egy vereség után állhatott a dobogó harmadik fokára. 13 évesen ez nagyon szép teljesítmény tőle a 14-15 évesek között.
A ceglédi birkózók legközelebbi megmérettetésére nem sokat kell várni, hiszen február 26-án ismét Cegléden kerül megrendezésre Közép-Magyarország területi bajnoksága, serdülő, diák I. és diák II. korcsoport részére. Helyszíne, a Damjanich utcai Sportcsarnok. Kezdési időpont: 10 óra. A huszonnyolc ceglédi fiatal indulása, remélhetőleg sok szép sikerrel örvendezteti meg a sportág szerelmeseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció