Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 12. 11:08, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Lőrincz Viktor sikere a felnőttek között

Lőrincz Viktor sikere a felnőttek között

Lőrincz Viktor harmadik lett a Belgrádban megrendezett felnőtt kötöttfogású Európa-bajnokságon.

A 84 kg-ban induló, ceglédi származású versenyző a selejtezőben két menetben nyert a finn Heitaniemi ellen, következett a bolgár világbajnok Hristo Maninov, akitől szintén két menetben, de vereséget szenvedett. A bolgár viszont meg sem állt a döntőig, így Viktor a vigaszágon folytathatta.

Itt először a a dán Roed-et fektette két-vállra, majd három menetben diadalmaskodott a grúz Gegeshidze ellen A bronz mérkőzésen, izgalmas szoros csatában három menetben jobbnak bizonyult az észt Aaps ellen , így élete első felnőtt Európa-bajnokságán felállhatott a dobogóra. A huszonkét éves Lőrincz Viktor tehát már végérvényesen bátyja, Tamás nyomdokaiba lépett, hiszen a 2010-ben megszerzett junior Európa-bajnoki aranyérme után most a felnőttek között is letette névjegyét.

A verseny menetét egy furcsa és egyben példátlan kommunikációs hiba árnyékolta be, melynek következtében a bajnokság internetes eredményközlő rendszerét két teljes napig nem lehetett elérni, ami igen nehézzé és követhetetlenné tette a verseny menetének követését.

Az euróba-bajnokság több magyar résztvevője is szépen szerepelt.

Módos Péter (55 kg) II. helyezést ért el, míg az igazán nehézsúlyban, 120 kg-ban Deák-Bárdos Mihály az V. helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem