Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 30. 12:51, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Nemzetisporz

Lőrincz Viktor az aranyig menetelt

Lőrincz Viktor az aranyig menetelt

Lőrincz Viktor sikere a dortmundi versenyen

Birkózásban a nyolcvannégy kilogramm a magyar királykategória. Ahhoz képest, hogy a tavalyi olimpia után 74 kilóból váltó Bácsi Péter tűnik a stabil első embernek a szeptemberi budapesti világbajnokság magyar keretében, a szombati dortmundi nemzetközi versenyt Lőrincz Viktor nyerte meg magabiztosan úgy, hogy öt ellenfele sem tudott rajta pontot csinálni.

Lőrincz elsőre mindjárt a rossz emlékeket ébresztő olimpiai bronzérmes litván Aleksandar Kazakeviccsel számolt le, aki úgy esett Bácsi térdére a londoni játékokon, hogy az éremesélyes magyar birkózó nem tudta folytatni. Lőrincz ellen ezt követően sem tudtak pontot elérni ellenfelei, pedig az elődöntőben a 2011-es Európa-bajnok ukrán Vaszil Racsibával hozta össze a sors. A magyar fiatalembernek láthatóan feküdtek az először Dortmundban alkalmazott új szabályok.

„Mindegyik ellenfelemet meg tudtam intetni állásból, de akcióból is szereztem pontot. Most derül ki, kinek milyen az erőállapota, mert egyértelműnek kell lennie, hogy melyik fél az aktívabb – mondta az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás öccse, aki várhatóan így sem lehet ott a szeptemberi budapesti vébén, mert a súlycsoportban várhatóan Bácsi indul. – Tiszta a helyzet, hiszen idén kikaptam tőle, de amíg nem mér be a világbajnokságra, bízom az indulásban.”

fotó: sport365.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem