Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 28. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Életbe vágóan fontos a Pünkösd

Életbe vágóan fontos a Pünkösd

A keresztények számára Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének ünnepe, melyen a hívők megemlékeznek arról, hogy az első gyülekezet...

Számos különböző nemzetiségű és nyelvű tagja a lángnyelvecskék formájában megjelenő Szentlélek által egy nyelvet kezdett beszélni, s mindnyájan megértették egymást.Pünkösdi vagy bábeli lélek lakozik bennünk? – tette föl a kérdést a keresztény ünnep kapcsán Berta Zsolt, a Svábhegyi Református Missziói Egyházközség lelkipásztora.


Pünkösdi vagy bábeli lélek lakozik bennünk? – tette föl a kérdést a keresztény ünnep kapcsán Berta Zsolt, a Svábhegyi Református Missziói Egyházközség lelkipásztora. A keresztények számára Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének ünnepe, melyen a hívők megemlékeznek arról, hogy az első gyülekezet, számos különböző nemzetiségű és nyelvű tagja a lángnyelvecskék formájában megjelenő Szentlélek által egy nyelvet kezdtek beszélni, s mindnyájan megértették egymást.

Bábelben az emberek szintén egységre törekedtek, de a cél nem Isten dicsősége volt, hanem az öndicsőítés, ezért nem tetszett Istennek s ezért zavarta össze az építkezők nyelvét, hogy nem értvén meg egymást szétszéledjenek. „Szétszórta a szívük szándékában felfuvalkodottakat”. Éppen ezért a maguk erejéből összefogó, saját dicsőségüket kereső emberek hírnévszerzésének, az Isten elleni lázadásnak jelképe Bábel.

Ezzel szembe a lelkipásztor Pünkösd eseményét állította, amely arra figyelmeztet, hogy bár földrajzilag és felekezetileg is szétszóródva, egyre inkább széttagolódva él a látható egyház, mégis lehet közös nyelve a Szentléleknek köszönhetően. A pünkösdi lelkületű keresztények közös nyelve a szeretet („Szeresd felebarátodat, mint magadat”), közös kultúrája pedig az Isten dicsőítése.

„Ne a történelem lapjain akarjunk hírnevet szerezni – figyelmeztetett a lelkipásztor – hanem a mennyben”. Hogy ez sikerülhessen, ezért életbevágóan fontos Pünkösd és Pünkösd üzenete.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.