Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Július 20. 10:58, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

"Leszakadt az Ég!"

A hétfő esti vihar után ma újabb "égihárború" csapott le Ceglédre.

A délelőtti világosságot hirtelen kioltó viharfelhők koraesti sötétséget borítottak a városra. Nem sokkal később, az erős szélvihar kíséretében már az eső is megérkezett és a hatalmas mennyiségű víz pillanatok alatt elborított mindent. 

A szerencsésebbek az ablakokból nézték a hirtelen jött vihart, sokakat azonban az utcán ért az "égi áldás". Az autók is csak nehezen tudtak közlekedni a néhol a kerekeket is elborító vízben. 

A vihar a fákat is megtépázta. A városban és a parkokban nagyobb ágak is leszakadtak. Csupán a szerencsének köszönhető, hogy senki nem sétált éppen arra. Az ilyen idős fák elkorhadt ágai komoly veszély jelenthetnek, karbantartással és gondozásukkal azonban elkerülhetőek az esetleges balesetek.

A vihar, ahogy jött, úgy el is ment. A csatornák a legtöbb helyen elnyelték a nagy mennyiségű vizet, az esőre már csak a helyenként leszakadt ágak emlékeztetnek.

A nap újra kisütött, ám az előrejelzések szerint a napokban újabb viharokra és nagymértékű hőmérséklet visszaesésre kell számítanunk. Érdemes az esernyőt magunknál tartani.

A viharral egy időben egy baleset is történt a Pesti úton, ahol egy kerékpárost gázolt el egy, a Kossuth Ferenc utca irányából érkező figyelmetlen autós. A kerékpárost könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció