Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 24. 13:52, szerda | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

„Legközelebb ruha nélkül jövünk” – mondta Ungvári Miklós

„Legközelebb ruha nélkül jövünk” – mondta Ungvári Miklós

Ungvári Miklós elkeseredve és helyezés nélkül zárta a Párizsban megrendezett olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságot.

A 30 éves sportoló bosszankodva számolt be a kedden megrendezett verseny negatív tapasztalatairól. A 66 kg-ban háromszoros Európa-bajnok és vb-bronzérmes dzsúdós harmadik mérkőzésén, a nyolcaddöntőben maradt alul, így a vigaszágon sem folytathatta szereplését, és már a tatamiról lejövet is panaszkodott a ruhájára.

A sportoló ruháját különféle okokra hivatkozva több alakalommal is kifogásolták. Ruháját így minden alkalommal kicseréltették. Ugyanezen a versenyen, sporttársuk, a szintén dzsúdós Csernoviczki Évi is hasonlóképpen járt, akit szinte háromszor nagyobb ruhában küldték szőnyegre. Az esettel kapcsolatban Miklós edzőjének, Bíró Tamásnak megvannak a maga összeesküvés elméletei, melyek már a sportoló szerint is beigazolódni látszanak. „Legközelebb ruha nélkül jövünk, és majd itt szerzünk. Gondolkodtam sokat, hogy miért mi, miért én, de ezekre nincs válasz." - nyilatkozta az elkeseredett sportoló.



Az MTK-Erzsébetváros sportolója harmadik mérkőzése kapcsán kifejtette: követett el hibákat az összecsapás során, az első percben lehetett volna aktívabb, ezzel együtt furcsállja, hogy háromszor is megintették. Az áprilisi, isztambuli Eb-döntőben legyőzött ellenfele érzése szerint a végére teljesen elkészült az erejével, és az új szabályok ellenére többször is hátralépett a bíró "küzdelem" felszólítása után.

Ami az olimpiai kvalifikációt illeti, Ungvári felemás érzésekkel küszködik: "Jól állok a rangsorban, tavaly április óta szereztem sok pontot, de azt hiszem, többé nem fogok visszafogyni 66 kilóra. Ezért, ami itt folyik, nem. Ha ennyi pont elég lesz, akkor kijutok Londonba, és akkor lefogyasztok, ha nem, akkor nem. Eggyel feljebb, 73 kilóban fogok versenyezni néhány hét múlva Abu-Dzabiban, majd Amszterdamban is. Még az sem elképzelhetetlen, hogy 73-ban kvalifikálom magam, amelyik öcsém, Attila eltiltása miatt üres most, bár erre nincs sok esély. Tény, ahogy telik az idő, egyre nehezebb visszamennem 66 kilóra. Edzőmmel még biztosan lesznek ez ügyben vitáink."

"Az évek tapasztalatai és a versenyeken látottak azt mondatják velem, hogy dolgozik itt egy spanyol-, orosz- és egyébpárti brigád, amely nem a mi törekvéseinket támogatja. Emellett nem érzem magam igazán motiváltnak amiatt sem, hogy eltiltották az öcsémet, Attilát, akivel tavaly úgy indultunk neki, hogy együtt jutunk ki az olimpiára. Most is kijött ide autóval a másik öcsémmel, Zolival együtt, hogy szurkoljon nekem. Karvaly (Ungvári Attila - a szerk.) eltiltása mindennap problémát jelent nekem, látom, ahogy egy tehetséges, életerős dzsúdós kezd elveszni, kezdik elfelejteni, már nem úgy nézem én sem a 73 kilósokat, mint korábban, mert ő meghatározó alakja volt a súlycsoportnak."



A válogatottról szólva Ungvári elmondta, hogy hiányolja azt az összetartást, amely korábban jellemezte a csapatot.

"Világéletemben lokálpatrióta voltam, összetartó és egységes válogatottat szerettem volna, most viszont ahányan vagyunk, annyifelé húzunk. A tavalyi, grúziai Eb-n még külföldiek jöttek oda, hogy honnan van nálunk meg ez a közösségi szellem, mit tudunk mi, de ez mostanra megszűnt, szerintem elsősorban Karvaly ügye miatt. Három-négy válogatott van, szekértáborok alakultak ki, kis csoportokban ülünk a lelátón is. Ez már nem az a magyar dzsúdóválogatott, amelyik pár éve működött..." – nyilatkozta Ungvári Miklós.
 

Forrás: MTI
 

Címkék: ungvári miklós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem