Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 10. 15:19, kedd | Helyi

Legjobbak a jók között

Legjobbak a jók között

Államtitkári elismerésben részesült a Kossuth Lajos Gimnázium

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Hoffmann Rózsa közoktatásért felelős államtitkár asszony elismeréseket adott át mindazon köznevelési intézményeknek, amelyekben a diákok teljes létszáma megkezdte és teljesíti a közösségi szolgálatot.

A társadalmi felelősségvállalás szemléletét kívánja a kormány erősíteni az iskolai kötelező közösségi szolgálat bevezetésével. Cél, hogy az önkéntességet a gyakorlatban is kipróbáló diákok tudatos, felelősségteljes, aktív állampolgárrá váljanak. Minden évben december 5-én ünneplik az önkéntesség világnapját, ez alkalommal Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár elismerő oklevelet adott át azoknak az iskoláknak, melyek élen jártak a közösségi szolgálat bevezetésében.

Az elismerésben az a 11 középiskola részesült, amelyben valamennyi diák megkezdte a 2016-tól az érettségi előfeltételévé tett 50 órás közösségi munka telesítését. Az elismerésben a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium is részesült. A díjátadón az iskolátVrabecz Botond 10.d osztályos tanuló és Volter Etelka igazgatóhelyettes képviselte.



A köznevelési törvényben rögzített intézkedés elsősorban azt szolgálja, hogy a szemléletváltás következzen be a fiatalok szűkebb és tágabb környezetéhez, a rászorulókhoz és a közjóhoz fűződő viszonyában. Nem titkolt célja, hogy a felnövekvő nemzedékben erősítse a szolidaritás és tolerancia érzését, valamint fejlessze az együttműködő és a problémamegoldó képességet.

A tanulók érdeklődésüknek megfelelő tevékenységek közül választhatnak: egészségügyi, szociális, jótékonysági, oktatási, kulturális, közösségi, környezet- és természetvédelemi, katasztrófavédelmi területen vállalhatnak segítő munkát.
A tapasztalatok egyértelműen igazolják, hogy a szolgálat teljesítésével a fiatalok a környezetükben élő, segítségre szoruló emberek problémái iránt nyitottabbá válnak. Az együttérzés, a másokra odafigyelés nem csak gazdagabbá teszi a felnövekvő nemzedék személyiségét, de egyúttal jobb és élhetőbb világot teremt.

fotó: Petneházy Gergő 10.a

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció