Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 10. 12:56, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Lefejelt egy rendőrt egy lett férfi Ferihegyen

Lefejelt egy rendőrt egy lett férfi Ferihegyen

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy lett férfit, aki lefejelt egy rendőrt - tájékoztatta az ügyészség szombaton az MTI-t.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleménye szerint a lett férfi hétfőn érkezett repülővel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Még a gépen – landolás közben – összeverekedett egy utastársával. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állományába tartozó rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedés alá vonták a két ittas állapotban lévő fiatal férfit, s felszólították őket személyazonosságuk igazolására. A vádlott ennek nem tett eleget, és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd a másik rendőrt állkapcsánál lefejelte. A főtörzsőrmester nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a KNYF őrizetbe vette. A lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is bíróság elé állították.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.