Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2012. Március 22. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Ledarálják felmondóleveleiket a rezidensek

Ledarálják felmondóleveleiket a rezidensek

Nem aktiválja a felmondását az a 2500 egészségügyi dolgozó, akik a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezésére ügyvédi letétbe helyezték felmondó leveleiket.

Az egészségügyi ágazatban dolgozók közül csaknem 86 ezren kapnak magasabb fizetést még idén. Az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeinek javításáért hozott kormányzati intézkedést az elmúlt évtized egyik legjelentősebb kormányzati intézkedésének nevezte Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.

Szócska Miklós államtitkár kedden jelentette be, hogy nyártól visszamenőleg 66 ezer forintos alapbéremelést ad a kormány a bruttó 350 ezer forint alatt kereső orvosoknak. Papp Magor szerint az összeg húsz százalékkal több, mint amennyit tavaly hasonló akciójukkal a cseh orvosok kiharcoltak maguknak. Hozzátette: Magyarországon érdekképviseleti szervezet még nem ért el ekkora sikert. A fiatal orvosokat képviselő szervezet vezetője megjegyezte: külön örülnek, hogy a szakdolgozók számára is ki tudtak harcolni 15 milliárdot, noha – megkeresésük ellenére – érdekképviseleteik egyetlen orvosi tiltakozó akciójukhoz sem csatlakoztak – írja a Népszabadság.

Arra a kérdésre, mi lesz, ha a megsemmisített felmondások után mégsem jutnak hozzá az ígért pénzhez, Papp Magor azt felelte: bíznak a kormányban, hiszen megígérték, hogy ez a mostani csak az első lépés volt. Számítanak a továbbiakra is, amely hozzásegíti a gyógyítókat, hogy a ciklus végére kezdőként nettó 200 ezer forintot vigyenek haza. Hozzátette: azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy létrejött egy közösség, ha kell, később is fel tudnak lépni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 19:01, szombat | Belföld

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a rendőrség szombaton.

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt