Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2017. Július 24. 07:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Látványos nyitóünnepséggel megkezdődtek az EYOF játékok

Látványos nyitóünnepséggel megkezdődtek az EYOF játékok

Látványos és lendületes nyitóünnepséggel vette kezdetét vasárnap este a győri 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).

Az ETO Parkban rendezett ünnepség elején felhangzott Grósz Arthur Valentin nyitánya a Győri Filharmonikus Zenekartól. A show első felében fellépett többek között a világbajnok ugrókötelező Bánhegyi Adrienn, a Vaskakas Bábszínház, a Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház tánckara, valamint artisták, táncosok, és extrém sportolók. Összesen több mint háromszázan gondoskodtak a helyszínre kilátogatók és a Duna World nézőinek szórakoztatásáról. A látványhoz egy hatszor hat méteres LED-kocka, valamint a nézőknek kiosztott, speciális, világító és villogó karkötők is hozzájárultak.Köszöntő beszédében Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, "csodálatos ez a pillanat, amit most együtt élhetünk át. Az EYOF-nak köszönhetően erre az időszakra mindannyian egy nagy családdá válunk".

Hozzátette, a jelenlévő fiatalok sportáguk legkiemelkedőbb tehetségei, akik szemléletükkel példát mutatnak korosztályukban. Felidézte, az EYOF lángja az országjárás során közel száz településre jutott el. Hozzátette, az EYOF "egy kis olimpia az öt karika és a fair play szellemében".

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter leszögezte, Győr az elkövetkező napokban Európa ifjúsági sportjának középpontja lesz."A magyar sportnemzet, testben és lélekben egészséges, bátor népként ismernek minket. Világszerte híresek vagyunk sportsikereinkről, és egyre inkább ismertek vagyunk világszínvonalú sportesemények rendezőjeként is" - fejtette ki a miniszter. - "Öröm, hogy itt, az utánpótlás legrangosabb seregszemléjén köszönthetem a jelen utánpótlásbajnokait, a jövő olimpiai, világ- és Európa-bajnokait."

Az olimpiai zászlójának bevonulása után a versenyzők nevében Fehér Nóra tornász, az edzők képviseletében Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, a bírók nevében pedig Petrov Iván, a Győri Úszó Sportegyesület vezetője mondta el az esküt. Ezt követően a résztvevő sportolók is felvonultak, a magyar csapat élén a zászlót az ifjúsági Európa-bajnok cselgáncsozó Sipőcz Richárd vitte. Ezt követően fellobbant az EYOF lángja, melyet Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó gyújtott meg.

Az est zárórészében szerephez jut a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató öt fellépője, a Kerekes Band, a "The Biebers" előadja az idei EYOF himnuszát, az "Itt és most"-ot, majd Steve Aoki amerikai DJ produkciója, valamint tűzijáték zárja az estét.

A hétfőtől vasárnapig tartó viadalon tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkednek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 19:04, csütörtök | Belföld

Táblákon is tájékoztatni kell a vásárlókat az élelmiszerárstopról

Információs táblákon is tájékoztatniuk kell a boltoknak a vásárlókat a február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstopról - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerdán az MTI-vel.

2022. Január 27. 16:01, csütörtök | Belföld

Nőtt tavaly a magyarországi sőrgyártók forgalma

Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek termelése és forgalma az előző évhez képest, de továbbra is elmaradt a 2019. évitől. A termékek között tovább emelkedett a prémiumkategóriájú és az alkoholmentes sörök aránya

2022. Január 27. 14:01, csütörtök | Belföld

Az európai élmezőnyben szerepel a fővárosi állatkert egy értékelés szerint

A hazai állatkertek közül az első, Európa 126 vezető állatkertje közül pedig a 15. helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert az európai állatkertek nem hivatalos ranglistáján, az úgynevezett Sheridan-listán

2022. Január 27. 09:57, csütörtök | Belföld

Több száz millió forintnyi drogot találtak Szurdokpüspökiben két dílernél

Több száz millió forintnyi kábítószert - 44 kilogramm marihuánát, 8 kilogramm kokaint és 2,5 kilogramm ketamint találtak a rendőrök Szurdokpüspökiben egy 52 éves férfi és 19 éves társa lakásán