Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2011. December 13. 13:46, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Álarcos fegyveresek gyűrűjében a túszok

Álarcos fegyveresek gyűrűjében a túszok

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet afrikai szárnya kedden közzétette annak az öt európainak a fényképét, akiket a múlt hónapban rabolt el Maliban.

Az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQIM) nevű terrorszervezet egy iszlamista honlapon tett közzé két fényképet, amelyeken a túszok láthatók, álarcos fegyveresekkel körülvéve. Az egyik fotón a két francia túsz látható, feltehetően hátrakötözött kézzel, a másikon pedig a többiek vannak, ők nincsenek megkötözve. A képekből ítélve mindnyájuk egészségi állapota jó.

Az AQIM közlése szerint emberei november 24-én raboltak el két francia állampolgárt – akik a szervezet szerint kémek –, majd egy napra rá további három embert európai országokból. A szervezet nem árulta el, hogy az utóbbiak mely országokból valók.

Az AQIM közleményében támadja a mali hatóságokat, amiért Franciaországgal szövetkeznek az iszlamisták ellen. Malira nemzetközi nyomás nehezedik, hogy fokozza harcát az al-Kaida ellen, amely szép hasznot húz a nyugati országokból származó állampolgárok elrablásából, illetve az értük fizetett váltságdíjból. A mali biztonsági erők hétfőn közölték, hogy őrizetbe vettek négy embert, akik gyaníthatóan elrabolták a két francia állampolgárt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:00, kedd | Külföld

Szicíliában is újból kötelező a szájmaszk viselése szabadtéren

Szicília szigetén elrendelték a szájmaszk kötelező használatát szabadtéren, miközben országos szinten az aktív fertőzöttek száma ötvenezer fölé emelkedett hétfőn, először május 27. óta.

2020. Szeptember 29. 10:01, kedd | Külföld

Ismét vészhelyzet kihirdetésére készül a kormány Szlovákiában

Szigorodnak októbertől a járványellenes intézkedések Szlovákiában, a kormány szerdán dönt a vészhelyzet ismételt kihirdetéséről

2020. Szeptember 29. 08:01, kedd | Külföld

Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét

Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét - jelentette helyi idő szerint hétfőn este az NBC televízió.

2020. Szeptember 29. 05:00, kedd | Külföld

Október végén jelképes és szűkített formában megrendezik a Cannes-i Filmfesztivált

A koronavírus-járvány miatt májusban elhalasztott 73. cannes-i fesztivált október végén egy, a szokásosnál kisebb és rövidebb formában mégis megrendezik a Croisette-en - jelentették be hétfőn Párizsban a szervezők.