Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Január 30. 09:27, vasárnap | Helyi
Forrás: Club TV

Lakossági fórumot tartott Korondi Miklós országgyűlési képviselő

Lakossági fórumot tartott Korondi Miklós országgyűlési képviselő

Az idén is minden hónap utolsó péntekén lakossági fórumot tart ifjú Pálinkás Miklós, a helyi önkormányzat jobbikos képviselője, és Korondi Miklós országgyűlési képviselő (Jobbik) a kaszinóban.

„Sajnos, betegség miatt mind a csütörtöki üléstől, mind a mai napi beszámolótól ifjú Pálinkás Miklós távol maradt, így a parlamenti beszámoló mellett a helyi történésekről is én beszéltem a megjelentekhez.” A kaszinóban helyet foglalók elmondták, számukra érthetetlen, hogy az országgyűlés miért nem vonja felelősségre azokat a személyeket, amelyekkel kapcsolatban korrupció gyanúja merült fel. Nagyon érdeklik az embereket a zsebüket érintő változások is, például az egykulcsos adórendszer, mely szerintük egyértelműen a szegényeket sújtja. Ez a jobbik álláspontja is, éppen ezért nemmel szavazott ebben a kérdésben. Azután a médiatörvényt is kritizálták az emberek, mely valóban módosításra szorul. Az viszonyt nagyon nagy hiba, hogy egyetlen ellenzéki képviselője sincs a Médiatanácsnak. Térjünk rá a helyi ügyekre. Mivel csak egy önkormányzati képviselője van a Jobbiknak, ezért létrehoztunk egy olyan frakciót, amely közösen ifjú Pálinkás Miklóssal felkészül a testületi ülés minden egyes napirendi pontjára. Sajnos, az ő betegsége miatt csütörtökön távol maradt az önkormányzati ülésről, pedig a város lakosságát érintő dolgokban hallatni akarta véleményét. A három díjemelés egyikét sem szavazta volna meg (víz, szennyvíz és szemétszállítási díj). Főleg az utóbbi 49 százalékos emelését tartjuk igazságtalannak. Az egész hulladékbegyűjtés és kezelési projekt úgy indult, hogy 48 környékbeli település és Cegléd érdekét szolgálja, melyben a gesztor a városunk lett volna. Ebből semmi nem teljesült, így egy külsős cégnek vagyunk kiszolgáltatva.

Ebben a nehéz gazdasági helyzetben több korábbi szerződést felbonthatnánk, (például Sodexho) és olyan megoldást keresnénk, amely ceglédi munkahelyeket teremtene így bevételt jelentene a városnak.

Csökkenteni lehetne az önkormányzat kiadásait az általunk feleslegesnek tartott munkahelyek csökkentésével, például elég lenne egy alpolgármester. Stb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció