Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2012. Március 05. 07:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Küzdelmes döntetlennel csoportelső a Győri ETO

Küzdelmes döntetlennel csoportelső a Győri ETO

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 5. fordulójában a Győri Audi ETO KC kiélezett meccsen 25–25-ös döntetlent játszott az életéért küzdő spanyol Itxakóval, ezzel bebiztosította elsőségét az I. csoportban.

A másik meccsen a Larvik meglepetésre otthon kapott ki 27–20-ra a Midtjyllandtól, amivel a dánok feljöttek a második helyre.

A meccs előtt egyszerű volt a képlet: újabb pontszerzéssel a továbbjutás után a csoportelsőséget is bebiztosíthatta a Győr a BL középdöntőjében, de már a telt házas csarnok is arra ösztönözhette a magyar csapatot, hogy tegye oda magát a meccsen. A négy kör után százszázalékos ETO már biztos csoportelső lenne, ha múlt szombaton az Itxakónak sikerül legyőznie a Larvikot, a döntetlennel viszont még „csak" a győri továbbjutás vált véglegessé akkor. Így aztán maradt még hajszálnyi tét az 5. fordulóra is, ráadásul az Itxako az életben maradásáért harcolt.

A találkozó elején a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán a 2011-es esztendő legjobb női játékosának választott győri norvég beállóst, Heidi Lökét köszöntötték.

Görbicz Anita 75. idei BL-góljával indult a meccs, a hazaiaknál ezúttal Hornyák Ágnes és Orbán Adrienn is a kezdők között kapott helyet Karl Erik Böhntől. A spanyolok három találattal válaszoltak, de Görbicz heteseinek köszönhetően a 9. percben újra a Győrnél volt az előny. Látszott a vendégeken, hogy nagyon fölszívták magukat a találkozóra, a kapuban Navarro hozta a szokásos formáját, míg a túloldalon Görbicz mellett csak Orbán tudott betalálni a meccs első negyedében.

Barbosa átlövései többször is megoldhatatlan feladat elé állították az ezúttal kevésbé hatékonyabbnak bizonyuló győri védekezést, így 5–7-re, majd 6–9-re is vezetett az Itxako, amely után Böhn időt kért. Ana Gros, Jovanka Radicsevics és Andrea Lekics is „bevetési parancsot" kapott, utóbbi kettő be is talált, de Maja Zebic gólja után már néggyel ment az ellenfél (8–12). A szünet előtti utolsó percek a győrieké voltak, de így is 13–11-re vezettek a spanyolok.

A második játékrészben szinte pillanatok alatt fordított az ETO (14–13 előtt legutóbb 5–4-nél vezetett a Győr), de a spanyolok emberhátrányban is gólokat tudtak szerezni, így továbbra is szorosan alakult a meccs, felváltva vezettek a csapatok. A záró negyed órához érve Lekics találataival először ugrott meg két góllal a magyar csapat (20–18), de az Itxako egy időkérés után szinte pillanatok alatt egyenlíteni tudott.

Az utolsó percek 24–22-es spanyol előnynél kezdődtek, ám az ETO fel tudott állni, és Lekics révén kiegyenlített, majd ugyancsak a győriek légiósának kellett betalálnia a döntetlen álláshoz (25–25). A vendégek a kapusukat is lehozva támadtak a győzelemért a végén, de már nem esett újabb találat az utolsó másodpercekben, pedig Barbosa időn túli szabaddobásból a keresztlécet is eltalálta. Böhnnel először vesztett pontot a Győr, de ez ezúttal mellékes, hiszen a záró forduló eredményeitől függetlenül sikerült megnyerni a csoportot.

A másik meccsen a Larvik meglepetésre otthon kapott ki 27–20-ra a Midtjyllandtól, amivel a dánok feljöttek a második helyre.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 15:31, péntek | Sport

Harmadik hely a Kakucs Ringen

Pál Krisztián, nemrég még Greinbach-ban rótta a köröket a Swift Hybrid RX Cup mezőnyében. Most pedig már itthon Magyarországon szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen az Euroaszfalt Rallycross OB Kakucsi fordulóján.

2021. Szeptember 17. 09:28, péntek | Sport

Kettőből kettő!

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok,

2021. Szeptember 14. 16:01, kedd | Sport

Lakatos Zsanett válogatott kenusunk befejezte sportolói pályafutását

A székesfehérvári születésű világbajnok kenus Lakatos Zsanett azt követően, hogy nem jutott ki a tokiói olimpiára úgy döntött, befejezi profi pályafutását.

2021. Szeptember 11. 18:19, szombat | Sport

Pál Krisztián és a rallycross

Hétvégén ismét felölti Pál Krisztán rallycrossversenyző a tűzállót, és rajthoz áll a Rallycross OB következő futamán, a Kakucs Ringen.