Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. December 21. 00:07, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Külföldön készült az Unió által betiltott magyar reklámfilm

Külföldön készült az Unió által betiltott magyar reklámfilm

Bulgáriában készült a magyar termékeket népszerűsítő reklámfilm.

A futótűzként terjedő videót a Magyar Termék Nonprofit Kft. az egyik népszerű hetilap CD mellékleteként jelentette meg még tavasszal. A kampányfilm egy magyar háziasszony konyháján keresztül mutatja be a hazai vásárlókosárban szereplő mezőgazdasági termékek vándorlását, miközben számos statisztikai adat és látványos kép hivatott bizonyítani az import növekedésének káros hatását.

A kis video időközben igencsak népszerű lett, nem csak tartalma, de a körülötte forrongó levegő miatt is.
Történt ugyanis, hogy a reklámot az unió bizonyos okok miatt hogy-hogy nem, nem támogatja. Ennek köszönhetően a videó azóta, mint „az unió által betiltott reklám” terjeng az interneten.

Ezen kívül azt a hírt is meglebegtették, hogy a CD, ill. az azon lévő film, amely egyébként egy külföldi reklámfilm honosított változata nem kis hazánkban, hanem Bulgáriában készült. A Kormányzati Kommunikációs Központ, ill. az Agrármarketing Centrum támogatásával elkészült film CD-ét 27 ezer példányban adták ki.

A Index megkérdezte, a 13 hazai cég összefogásával létrehozott Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Kecskeméti Attilát is a cd-ről. Ő azt állította, úgy tudja, Magyarországon készültek a lemezek. Az elkészítésre maradt idő rövidsége miatt logisztikailag sem lehetett volna megoldani a külföldi gyártást, állította, de hozzátette, hogy a cd elkészíttetése a Heti Válasz feladata volt. A lap gazdasági osztályán először időt kértek, majd azt válaszolták, hogy a „film magyar és az a lényeg”.

Magyarországon az erős konkurenciaharc és a magas jogdíjak miatt egyetlen cd-gyártó maradt talpon, a székesfehérvári VTCD. A cég ügyvezetője, Baráth István az Indexnek megerősítette, tőlük sem a szervezők, sem a szponzorok nem kértek még árajánlatot sem.

Nos, készülhetett a CD itthon vagy külföldön, a rajta lévő videó anyaga vitathatatlan. Viszont a fent említett történések joggal vetik fel a kérdést, hogy ki az, aki bort iszik és vizet prédikál…

forrás: index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció