Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 24. 13:21, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - Szabad Újság

Külföldi sajtó Magyarországról - Szabad Újság

Az Európai Parlamentben a magyar kormányt ért bírálatokról, illetve a költségvetési hiány tükrében a magyar gazdaságpolitika eredményeiről írt a Szabad Újság szlovákiai magyar közéleti hetilap szerdán.

Az elmúlt hetekben újra felerősödött az Orbán-kormány politikáját bíráló "baloldali liberális kórus" az Európai Parlamentben - olvasható a "Magyarország célkeresztben" című írásban. A számon kért állítólagos demokrácia-deficitet, amely az Alaptörvény negyedik módosításából fakad, a bírálók ezúttal sem támasztották alá tételesen, az érvek indulati síkon maradtak, ezzel is "megerősítve a magyarországi ellenzék által megrendelt politikai támadás szándékát."
A lap kommentárírója szerint az Orbán-kabinet néhány döntése mögött "rosszindulat nélkül is felfedezhető ugyan a szándék, hogy a pillanatnyi politikai érdeket érvényesítse, és ez sértheti "sokak jóérzését", a demokrácia korlátozásáról beszélni emiatt azonban "merő botorság, vagy egyenesen célzatos politikai manipuláció".
A hetilap a napokban közzétett, két százalék körüli GDP-arányos költségvetési hiánnyal összefüggésben megjegyzi: az "fontos elemében igazolja a második Orbán-kormány gazdaságpolitikáját", a stabil költségvetési politika pedig azt mutatja, hogy "Magyarország 2013-ban pénzügyi értelemben egészen biztosan megáll a saját lábán".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).