Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. November 15. 08:57, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Kudarcba fulladt a JP Morgan Twitteres kérdezz-felelekje

Kudarcba fulladt a JP Morgan Twitteres kérdezz-felelekje

Kudarcba fulladt a JP Morgan Twitteres kérdezz-felelekje, olyan sok és ellenséges kérdés érkezett, hogy a cég inkább lemondta a válaszadást.

A JP Morgan tervei szerint Jimmy Lee elnökhelyettes válaszolt volna a kérdésekre - jelentette az amerikai CNN hírtelevízió.
Összesen hét óráig tartott a JP Morgan kezdeményezése csütörtökön, amelynek keretében arra buzdított minden érdeklődőt, hogy hagyjon üzenetet a Twitter-oldalán az "AskJPM", azaz "Kérdezd meg a JP Morgant" jeligére. Hét óra után a JP maga is Twitter-üzenetben jelentette be a program korai végét, elismerve, hogy az "rossz ötlet volt".
Amíg elérhető volt, kritikus kérdések egész sora került fel a JP-nek erre az alkalomra létrehozott üzenő falára. A mérsékelten kritikus hozzászólok csak arra kérdeztek rá, hogy "meddig akarja még a JP kizsákmányolni az embereket?", illetve korrupcióval és csalással gyanúsították meg a JP tisztségviselőit.
A helyzet akkor vált kezelhetetlenné, amikor már arról kezdték faggatni a bankot, hogy "milyen érzés mexikói drogkartellekkel dolgozni?", illetve gyermekkannibalizmussal gyanúsították meg Jamie Dimon vezérigazgatót.
A JP ezután már gyorsan lezárta az egész kezdeményezést és bejelentették, hogy inkább "visszatérnek a tervezőasztalhoz", átgondolni a kommunikációs stratégiájukat. A CNN Money kommentárja szerint a JP vezetősége egyértelműen alábecsülte, hogy mennyire negatív még a megítélése az amerikai Twitter-felhasználók között a gazdasági válság eseményei után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.