Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. November 30. 19:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Közzétették Borászok Borásza díj 2017-es jelöltlistáját

Közzétették Borászok Borásza díj 2017-es jelöltlistáját

Tokaj-hegyaljai termelők kaptak jelölést a legnagyobb számban a Borászok Borásza díj szerdán nyilvánosságra hozott, 2017-es jelöltlistáján.

A jelölési folyamat során a Borászok Borásza díj eddigi kitüntetettjei egyenként megalkották saját ötvenfős listájukat, ezeket a díjat felügyelő Vinum Praemium Alapítvány kuratóriuma összegezte, majd a jelölőtestületet alkotó Borászok Borászai egy kibővített kuratóriumi ülés keretében, közös megegyezéssel véglegesítették az 50 jelölt nevét - közölték az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben a szervezők.

Akárcsak az előző években, a 2017-es listán is a tokaj-hegyaljai termelők szerepelnek a legnagyobb számban: közülük 15-an kaptak jelölést, míg Villányból 7, Szekszárdról és Egerből pedig 5-5 borász került be a díj első fordulójába.

A jelöltek az eddigi gyakorlatnak megfelelően maguk közül választják meg a győztest, kétkörös szavazással: az első forduló után a legtöbb szavazatot kapott 5 borász közül választva hozza meg a végső döntést az 50 jelölt. Szavazategyenlőség esetén a Borászok Borásza korelnök tagja dönt.

Nyilvánosságra hozták a Borászok Barátja díj idei jelöltjeit is: Ambrus Lajos József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine vendégszerzője; Csizmadia András gasztrofilozófus, a Bor-Schola alapítója és vezetője; Caroline Gilby Master of Wine, botanikus; Herczeg Ágnes borszakértő, a londoni WSET diplomása, a Masters of Wine intézetének első magyar női hallgatója vagy Kovács Pál, a Debreceni Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület elnöke nyerheti el az elismerést.

A Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját.

A Borászok Borásza díj idei jelöltjeinek teljes listája a www.boraszokborasza.hu honlapon található meg.

Címkék: bor, borász, díj, jelölt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.