Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Március 06. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Köznevelési kerekasztal - a civil platform követelései szerepelnek a munkacsoportok témái között

Köznevelési kerekasztal - a civil platform követelései szerepelnek a munkacsoportok témái között

A civil közoktatási platform követelései szerepelnek a köznevelési kerekasztal munkacsoportjainak témái között - reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szerveződés 12 pontjára.

A tárca a tömörülés képviselőjét várja a kerekasztal keddi ülésére.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott válaszlevél szerint a platform által leírt kérdések, problémák a tárca előtt is ismertek, azok egytől egyik szerepelnek a köznevelési kerekasztal valamelyik munkacsoportjának témái között. A köznevelési kerekasztal plenáris ülése a tárgyalópartnerek által meghatározott ütemezés szerint végzi szakmai munkáját, már az első két ülésen megfogalmaztak több olyan javaslatot, amelyet a kormányzat elfogadott - olvasható a dokumentumban.

A tárca képviselője korábbi meghívásukat megerősítve jelzi, hogy várják a platform képviselőit a kerekasztal, illetve munkacsoportjainak ülésére. A minisztérium nyitott arra, hogy a következő plenáris ülésen megvitassák a platform által megfogalmazott követeléseket.

A civil közoktatási platform 12 pontban fogalmazta meg elképzeléseit a közoktatás átalakításáról, az MTI-hez kedden eljuttatott kezdeményezések között szerepel a tanulói terhek mérséklése, a kötelező testnevelésórák számának csökkentése, a kötelező erkölcstan- és hittanórák megszüntetése. Az intézkedéscsomagban megfogalmazták, hogy az érettségire vonatkozó módosításokat halasszák el, a változások nem érinthetik hátrányosan a tanulókat, mindenkinek joga van a tanultak alapján letenni az érettségit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során