Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 11. 12:41, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: infoCegléd

Közlemény

Közlemény

Cegléd Város Önkormányzatának Közleménye a Schweitzer József nyugalmazott főrabbit ért inzultusról.

Sajnálatát és együttérzését fejezi ki Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbinak az őt ért inzultus miatt Cegléd Város Önkormányzata, és élén Földi László polgármester. Cegléd városa elutasítja és elítéli a rasszizmust, az antiszemita és kirekesztő érzelmeknek minden formáját és megnyilvánulását, elkövetőivel semmiféle közösséget nem vállal.

Egyetértünk Áder János köztársasági elnök szavaival: ,,aki bármely okból és indokból politikai nemzetünk bármely tagját vagy közös értékét tagadja vagy meggyalázza, az önmagát gyalázza meg".

Hisszük, hogy ez a szégyenletes atrocitás nem a tudós főrabbiról, és közvetve zsidó vallású honfitársainkról szól, hanem csakis arról a személyről, aki arra vetemedik, hogy másokat felekezeti hovatartozása, vagy származása miatt gyalázzon. Tisztességes ember ilyet nem tesz! A szégyen az övé.

Reméljük, hogy minél többen felemelik a hangjukat, és nem néznek félre, amikor ilyen szégyenletes cselekedettel találkoznak. Reméljük, szeretnénk, hogy a közvélemény felháborodását látva, és abból okulva rádöbbenjen az elkövető, hogy milyen alávaló dolgot művelt. És szeretnénk végül, ha ilyesmi soha többé nem fordulna elő.

Cegléden egyébként a napokban avatták fel a megújult izraelita imaházat. A munkálatok költségeihez - a kulturális értékek elismerése jeléül - az önkormányzat is hozzájárult.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: