Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Május 22. 14:31, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Közlekedik a család

Közlekedik a család

Az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság az idei évben ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. Ennek tükrében a 2012. évre meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A vetélkedő célja, hogy a „közlekedő társadalom” – gyalogos, kerékpáros, járművezető, utas, gyermek és felnőtt egyaránt – figyelmét felhívják a balesetmentes- és biztonságos közlekedés fontosságára. A programsorozat középpontjában a család áll. A Baleset-megelőzési bizottságok az Magyar Autóklubbal karöltve szeretnék kihangsúlyozni mennyire fontos családon belül is (már kisgyerekkortól) a helyes közlekedésre nevelés, a szülők példamutató magatartása.

A vetélkedősorozat megyei döntőjét a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Magyar Autóklubbal együttműködve2012. június 09-én, 10.00-17.00 óra között Érden rendezi mega TESCO áruház parkolójában egy közlekedésbiztonsági nap keretén belül.

A helyszínre a Magyar Autóklub egy mobil baleset-megelőzési kamionnal települ ki. A gépjárművezetők KRESZ feladatlap kitöltésével valamint mobil vezetéstechnikai pálya teljesítésével gyakorlati tudásukról adhatnak számot.
A gyermekek részére lehetőség nyílik kerékpáros tesztlap megoldására, ügyességi pálya kipróbálására is. A Pest Megyei Kormányhivatal közlekedési felügyelősége mobil műszaki állomást telepít ki a helyszínre, ezen kívül egyéb programok is szórakoztatják a nyílt napra kilátogatókat (borulásszimulátor, „Fékezd magad” program gyerekeknek, részeg szemüvegek stb.)

A programokon bárki ingyenesen részt vehet. A versenyre olyan 4 fős családok nevezhetnek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezető engedéllyel, valamint a 2 versenyző gyermek 6 és 18 év közötti. További részvételi feltétel, hogy a családból a gyermekeknek 1 kerékpáros tesztlapot, felnőtteknek „B” kategóriás tesztet kell kitölteni, valamint 1-1 főnek kerékpáros ügyességi és személygépkocsi vezetéstechnikai pályát is kell teljesíteni.

A nap folyamán a jelentkező családok elméleti-és gyakorlati tudásának mérése folyamatosan zajlik. A legjobbnak bizonyuló családot írásban értesítjük. Ők képviselik megyénket 2012. októberében Zsámbék mellett megrendezésre kerülő országos döntőn. A megyei valamint az országos versenyen résztvevő családok értékes nyereményekkel, tárgyjutalmakkal térhetnek haza. (Wellness üdülések, Magyar Autóklub Jubileumi kártya, benzinutalvány, vezetéstechnikai tanfolyamon kedvezményes részvétel).

Minden érdeklődő családot szeretettel várunk rendezvényünkre!

A verseny irányt érdeklődő családok a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetőjénél személyesen, vagy az 53-310-066 telefonszámon kapnak bővebb felvilágosítást!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció