Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 14. 15:14, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Közlekedési káosz földön, vízen, levegőben

Közlekedési káosz földön, vízen, levegőben

Kőbánya és Zugló között gyalogolni kell a síneken

Sűrű havazás lepte meg reggelre az országot. A néhol nagy mennyiségű csapadék településeket zárt el és szinte megbénította a forgalmat.

Útjelentés

A Magyar Közút tájékoztatása szerint az érintett helyeken a legnagyobb készültségi fokozatban dolgoznak, délelőtt még sok út járhatatlan volt, délutánra azonban már kezd helyreállni a forgalom.

Budapest felé lassan már megindult a forgalom a 10-es úton, kifelé azonban gyakorlatilag áll a közlekedés a főváros és Solymár között szalagkorlátnak ütköző kamion miatt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő délelőtt az MTI-vel. Kisdi Máté elmondta: a 10-es úton a solymári körforgalom előtt egy fát szállító kamion félig az árokba csúszott, a szalagkorlát tartja. A műszaki mentésben a Pest megyei, a fővárosi és önkéntes tűzoltók vesznek részt. A környéken nagy a torlódás.

Pest megyében jelenleg nincs járhatatlan út, vagy elzárt település, de a közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk – közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

Késnek a vonatok is

A havazás, valamint váltóállítási gondok miatt több vonat is százperces vagy még nagyobb késéssel közlekedik hétfő délelőtt – derül ki a MÁV térképes vonatinformációjából. Az ország nagy részén eső váltotta fel a havazást. Továbbra is több, vonalon a korábban lehullott hó, valamint a szerelvény fordulókból adódó késések okoznak fennakadásokat a vasúti közlekedésben.A MÁV Zrt. a továbbra is megemeltlétszámú hó eltakarító személyzettel tisztítja a hótól, a váltókat. A váltófűtő berendezések a maximumon működnek.

A nagyobb torlódások és a még nagyobb késések elkerülése érdekében a monori, aváci, egyes gödöllői és egyes sülysápi elővárosi vonatot nem indítanak el. Helyettük a zónázó vonatokat állítják meg minden állomáson és megállóhelyen. Ennek ellenére még mindig jelentős, 20-60 perc késéssel közlekednek a vonatok az ország számos vonalán. – írták.

A tumblr-re feltöltött fotó szerzője szerint Kőbánya és Zugló között bokáig érő hóban kell gyalogolni a sínek mentén, a vonatok ugyanis nem közlekednek.

Lezárás a Liszt Ferenc repülőtéren

A havazás és a szél miatt a budapesti Liszt Ferenc repülőtér két futópályája közül csak az egyiket használhatják a repülők, egy ideig mindkét pálya zárva volt – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója. A reggeli járatok el tudtak menni, de utána körülbelül fél órára a hó eltakarítása miatt az 1-es pályát is le kellett zárni – mondta Hardy Mihály. Közölte, a takarítás idejére két repülőgépnek várakoznia kellett a légtérben, egy járat pedig kitérő reptérre, Temesvárra repült. Az igazgató elmondta, a két párhuzamos futópálya közül az 1-es van nyitva, erről indulhatnak és erre érkezhetnek a repülőgépek. Ez a pálya várhatóan folyamatosan nyitva lesz.

A Flightradar24.com radarképe szerint a légtérben kellett várakoznia a Tarom bukaresti, a Brussels Airlines brüsszeli, az El Al tel-avivi és a Germanwings stuttgarti és kölni járatának is. A repülőjáratok késéssel közlekednek.

Balesetek

Az útviszonyok miatt több baleset is történt. Pomázon, a Dobogókői úton egy helyközi buszjárat csúszott az árokba. Személyi sérülés nem történt, az utasokat mentesítő járat szállította tovább. Az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán a 32-es kilométernél alakult ki torlódás – jelenleg 4 kilométeres a kocsisor –, míg az M0-son a péceli és az újpesti kihajtóknál több kamion elakadása miatt nehéz a haladás – sorolta a havazás miatti baleseteket, fennakadásokat a szóvivő. Az M6-os autópálya Dunaújváros felé vezető oldalán a 22-es kilométernél négy személyautó ütközött össze; a balesetnek nincs sérültje, csak anyagi kár keletkezett.

Mire számíthatunk a későbbiekben?

Éjfélig nagyjából a Szeged-Miskolc vonalig várható további jelentősebb csapadék, a Tiszántúl ma jórészt kimarad. Az északnyugati harmadban nagyrészt hóra, másutt hóra, havas esőre, ónos esőre, délen esőre számíthatunk.

fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció