Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 14. 16:04, szerda | Belföld
Forrás: infoCegléd

Közlekedési hírek

Közlekedési hírek

A balesetek száma megugrott a múlt héten. 7 baleset járt személyi sérüléssel, közülük kettő halálos kimenetelű volt.

- 2011.12.05-én a reggeli órákban, Abonyban egy személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy gyalogos gyermeknek, fellökte őt. A gyermek könnyen sérült.

- 2011.12.09-én, Cegléden a Mizsei úton egy üzlet parkolójából úgy hajtott ki egy személygépkocsi vezetője, hogy nem adott elsőbbséget akerékpárúton közlekedő biciklisnek , akit elütött, könnyű sérülései keletkeztek. Itt szeretném megjegyezni, hogy tábla jelzi a kerékpárutat, figyelemmel közelítsék meg a személygépkocsi vezetők, hogy meg tudják adni a kerékpárosnak az őket megillető elsőbbséget.

- 2011.12.08-án 06.15 órakor a 4-es számú főútról Újszilvásra vezető úton egy járműszerelvény megcsúszott az úton az utánfutó leszakadt a teherautóról, melyben hárman ültek. A sofőr a helyszínen a baleset következtében életét vesztette, a két utas nem sérült. Fontos megjegyeznünk, hogy ez a baleset is olyan helyen történt, ahol az út egyik oldalán erdősáv volt. Ősszel, télen annak ellenére, hogy nappal jó idő van, és plusz fok, hajnalban, reggel, az esti, éjszakai órákban akkor is kell lefagyásra, csúszós útra számítani felüljárókon, alagutaknál, ill. az erdősávval övezett utakon. Elővigyázatosan, óvatosan kell közlekednünk, minden körülményt figyelembe véve.

A Közlekedési Osztály ismételt kérése, hogy vigyázni kell a gyalogosokra, de a gyalogosok is legyenek körültekintőek, mielőtt lelépnek az útra, valamint a kerékpárosok figyeljenek arra, hogy a járdán, gyalogátkelő helyen ne kerékpárral közlekedjenek, az egyirányú utcában ne közlekedjenek szemben a forgalommal, és az utakon körültekintően haladjanak át.

A szülők figyelmét felhívnám arra, hogy a kerékpárral egyedül közlekedő gyermekeikkel nem árt felidézni a közlekedési szabályokat gyakran, mert sok szülő nem is tudja, hogy a gyerekek sokszor milyen veszélyes helyzetekbe sodorják magukat, abban a tudatban vannak, hogy a szabályokat betartják.

Türelmes, nyugodt közlekedést kívánunk mindenkinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.