Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 09. 12:56, kedd | Belföld
Forrás: infoCegléd

Közlekedési hírek (2011-08-09)

Közlekedési hírek (2011-08-09)

A fenti időszakban 6 esetben kellet a kollégáknak balesethez vonulniuk, melyek közül sajnos 1 halálos kimenetelű, 2 könnyű sérülésesés 3 anyagi káros baleset volt.

A halálos kimenetelű baleset Abony külterületén a 4-es számú főúton történt, amikor is a Szolnok irányából Budapest felé tartó személygépkocsi oly módon kezdett előzésbe, hogy hogy a vele szemben közlekedő gépkocsit hirtelen irányváltoztatásra kényszerítette, aki ennek következtében áttért a szembe jövő sávba és ott összeütközött egy másik személygépkocsival. A szabálytalanul előző gépkocsi is megcsúszott, ezért a szemközti árokba hajtott.
Az egyik vétlen gépkocsiban az utas a helyszínen életét vesztette, a balesetben 2 fő súlyosan 3 pedig könnyebben sérült.

Albertirsa lakott területén belül a Köztársaság utca és Pesti út kereszteződésénél egy személygépkocsi vezetője a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” tábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról szabályosan érkező elektromos kerékpárosnak, akivel összeütköztek a kerékpáros megsérült. A gépkocsi vezetője adatai hátrahagyása nélkül a helyszínről eltávozott, azonban rövid időn belül feltalálásra került.

Cegléd lakott területén belül a Szabadság tér 1. szám előtt az egyirányú úttest jobb szélén a „Megállni tilos” jelzőtábla hatálya alatt egy személygépkocsi leparkolt, a vezetője úgy kívánt kiszállni, hogy nem győződött meg arról, hogy biztonságosan kinyithatja-e a jármű bal első ajtaját, így a kinyitott ajtóval fellökte a mellette elhaladó elektromos kerékpárost, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A balesetek bekövetkezésénél az elsőbbség meg nem adása és az előzés szabályainak be nem tartása és a figyelmetlenség játszott szerepet.

A fenti esetek ismeretében kérünk mindenkit, figyelmesebben vezessenek, fokozottabban figyeljenek a közlekedési szabályok betartására.
Balesetmentes, biztonságos közlekedést kívánok mindenkinek.
 

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére