Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Július 19. 12:51, kedd | Belföld
Forrás: infoCegléd

Közlekedési hírek

Közlekedési hírek

A fenti időszakban 5 esetben kellet a kollégáknak balesethez vonulniuk, melyek közül 3 súlyos 2 könnyű sérüléses kimenetelű volt.

Cegléden a Teleki és Köztársaság utca kereszteződésében egy személyautó az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki balról a Köztársaság utcán szabályosan közlekedő kerékpárosnak, akit elütött. A kerékpáros 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Szintén Cegléden a Széchenyi út Rákóczi út kereszteződésében a Kossuth Gimnázium előtt a felfestett gyalogátkelő helyen egy személygépkocsi nem adta meg az elsőbbséget az ott áthaladni szándékozó két gyalogosnak és elütötte őket, mindketten 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedtek. A sofőr arra hivatkozott, hogy a szemébe sütő nap vakította el és ezért nem vette észre a szabályosan közlekedő gyalogosokat.

Abony lakott területén kívül a 4-es számú főúton Szolnok irányából Cegléd felé közlekedett egy román állampolgár által vezetett személyautó, melynek vezetője úgy kezdett bele az előtte haladó kocsisor előzésébe, hogy nem vette észre, az előtte már előzést megkezdő másik autót. Mivel a jármű mellett már biztonságban elhaladni nem tudott elvesztette uralmát a gépkocsija felett, amely megcsúszott és a menetiránya szerinti bal oldali útárokba hajtott. Az autóban öten utaztak köztük gyerekek is. Az utasok közül hárman súlyosan, míg ketten könnyebben sérültek.

Csemő lakott területén belül a Béke és Urbán Pál utca kereszteződésében egy autós úgy kívánt balra kanyarodni, hogy kihajtott a neki jobbról érkező gyerekkorú kerékpáros elé, aki ennek következtében megijedt és elesett. Az ismeretlen személygépkocsi vezetője megállás és adatainak hátrahagyása nélkül a helyszínről eltávozott, a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

Abony lakott területén belül egy ismeretlen személy, ismeretlen típusú személygépkocsival elsodorta a Szolnoki úton közlekedő kerékpárost, aki ennek következtében elesett és könnyű sérülést szenvedett.

Az ismeretlen elkövetők felderítése folyamatban van.

A balesetek bekövetkezésénél az elsőbbség meg nem adása és az előzés szabályainak be nem tartása játszott szerepet.

A fenti esetek ismeretében kérünk mindenkit, figyelmesebben vezessenek, fokozottabban figyeljenek a közlekedési szabályok betartására.
Balesetmentes, biztonságos közlekedést kívánok mindenkinek.
 

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.