Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2011. Május 05. 16:30, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoCegléd

Közlekedési hírek (2011-05-05)

Közlekedési hírek (2011-05-05)

Közlekedés terén a stagnálás látható, átlagos számú baleset számról szerzett a rendőrség tudomást, 3 személy súlyosan, 2 könnyen sérült a múlt héten ilyen okból.

- Egy tehergépkocsi vezetője a koradélutáni órákban úgy fordult meg az Alszegi úton, hogy nem vette figyelembe az út forgalmát, és nem adott elsőbbséget az ott szabályosan közlekedő segédmotor kerékpárosnak, akivel összeütközött, szerencsére könnyű sérülése lett a motorosnak.

- Albertirsa lakott területén belül a Vasút úton egy balra ívelő útkanyarulatban egy motorkerékpáros nem megfelelően választotta meg a sebességét, ezért a kanyarban kisodródott, majd a korlátnak ütközött, súlyosan sérült, a helyszínről mentők szállították kórházba.

- Egy kerékpáros a késő esti órákban Újszilvásról Abonyba vezető úton a 4-es számú főúthoz érve úgy hajtott át azon, hogy nem adott elsőbbséget a közlekedési jelzőtábla ellenére a főúton közlekedő személygépkocsinak, akivel összeütközött, a kerékpárost a helyszínről súlyos sérülései miatt mentők kórházba szállították.

- Két személygépkocsi ütközött Csemőben az Iskoladűlő és a Ceglédi út kereszteződésében, mert az egyik nem adott a másik személygépkocsinak a jelzőtábla ellenére elsőbbséget, a vétlen autóban ketten súlyosan sérültek, az okozó vezető nem sérült.

 

Végül, a járdán nem lehet kerékpározni, sem a gyalogátkelőhelyeken. Gyalogátkelőhelyen szabályosan át kell tolni a kerékpárt. Ami fontos ez egy kétoldalú dolog, hiszen a kerékpárosoknak, gyalogosoknak is figyelni kell az autókra, azok közlekedését nem akadályozhatják, de az is sokat árulkodik, hogy ha egy gyalogost átengedünk a gyalogátkelőhelyen, gyakran láthatjuk, hogy ezt megköszöni, szinte meglepődik.

Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, mint azt bizonyára sokan tudják, hogy 15 térfigyelő kamerát helyeztek el városunkban, ezek alapján a felvételek alapján a szabálytalanságot elkövetőkkel szemben eljárás kezdeményezésére kerülhet sor. Sarkalatos pontok: a stop táblánál meg kell állni, éppúgy a piros jelzésű közlekedési lámpánál, a gyalogosokat át kell engedni a zebrán, tilosban nem szabad parkolni, és sorolhatnám a többi szabálysértést, tehát ami szabálytalanságot a térfigyelő kamerán keresztül észlelnek a kollégák, az eljárást vonhat maga után, érdemes tehát a szabályokat betartva közlekedni,. Mint ahogy láthatjuk is, a balesetek jó része nem következne be, ha mindannyian így tennénk.      

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 18:06, vasárnap | Belföld

Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről

Célszerű már az első bérszámfejtés előtt nyilatkozni az adókedvezményekről, így a munkáltatók már a januári fizetésben is figyelembe veszik a munkavállalóknak járó adókedvezményeket - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

2021. Január 17. 15:38, vasárnap | Belföld

Kisiklott egy tehervonat Murakeresztúron - FOTÓK

Kisiklott egy tehervonat, egy konténer is leborult róla vasárnap a murakeresztúri vasútállomáson, a baleset a személyszállítást nem akadályozza - közölte honlapján a Mávinform.

2021. Január 17. 11:01, vasárnap | Belföld

Nem változik a magyarországi oltási terv

Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.

2021. Január 17. 10:24, vasárnap | Belföld

Folytatódik az oltás az idősotthonokban

Vasárnap is folytatódik az oltás a száz főnél nagyobb létszámú idősotthonokban, az ott élők és dolgozók az amerikai Moderna vakcináját kapják meg - hangzott el az M1 vasárnapi műsorában.