Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 21. 14:50, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Közgáz 50/45

Közgáz 50/45

Jubileumi hét a közgázban

A közgazdasági képzés 50. és a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola fennállásának 45. évfordulójára emlékeztek

Ebben a folyamatosan változó, rohanó világban, mi pedagógusok gyakran úgy érezzük, mintha még gyorsabb körhintában ülnénk, és alig győzzük felszedni az új információmorzsákat. Ezért jólesik egy ilyen kerek évforduló kapcsán megállni, visszatekinteni azért, hogy átgondolva a múltat új erőt nyerjünk a jövő küzdelmeihez. E gondolatok nyomán iskolánk vezetése, közgazdasági munkaközössége és egész tantestülete úgy gondolta, hogy érdemes lenne erre a jubileumra egy egész heti, tartalmas programsorozatot építeni.

Az események nyitányaként Dr. Koltói Ádám főiskolai docens, iskolánk volt tanára meglepett bennünket egy nagyon kedves, megható gondolatsorral, melybe belefűzte azokat a friss élményeket, amelyek a kapun belépve érték. Elmesélte mennyire jó érzés, hogy itt, az általa „apaiskolának” nevezett intézményben ismer minden szegletet és ma is otthonosan érzi magát.

Majd az iskoláink közötti partnerség apropóján Baranyi Tibor az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója szólt a két intézmény közötti jó kapcsolatról és a bennünket folyamatosan összefűző párhuzamokról.

A megnyitóra megtisztelt bennünket jelenlétével az Alpolgármester asszony, több városi intézmény vezetője, igazgatóhelyettese. A diákok gyűrűjében, így azon melegében megtekinthette mindenki a 10. b osztály által fontosnak, érdekesnek talált személyiségekről, tanárkollégákról készített kézlenyomatokból összeállított kiállítást, majd kicsit később Salamon József, iskolánk tanára által szervezett informatika- történeti kiállítást. Végül „levezetésként” izgalmas sportversenyeken szurkolhattak az érdeklődők a kereskedelmisek és közgázosok összecsapásain.

Kedden szintén a visszatekintés és egyben a jövővárás jegyében zajlottak az események. Az életben sikereket elérő öregdiákjaink jöttek el hozzánk hogy beszéljenek - egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében - arról, hogy honnan indultak, milyen útravalót vittek magukkal. Elmesélték milyen kapcsolatot éreznek jelenlegi eredményeik és az intézmény nyújtotta értékek, érzések, miliő között.

Míg a délelőtt a fiataloknak, a délután főleg a közgazdasági munkaközösség tagjainak és közös beszélgetésre meghívott kereskedelmis kollégáinknak okozott meglepetéseket, új élményeket. Rebek Éva a KIK Ceglédi Tankerületi igazgatója, Halász József tankerületi szakképzési igazgató helyettes és iskolánk volt igazgatója Tóth Géza - jelenleg közoktatási szakértő - , segített igazgatónőnknek és a közgazdász tanároknak eligazodni az oktatási rendszer számtalan változásának útvesztőjében.

Szerdán tanáraink és diákjaink az eddigi vendéglátás után „szomszédolni” mentek a Kereskedelmibe. Látványos divatbemutatóra, kirakatrendező versenyre és tanirodai foglakozásokra vártak bennünket. Majd délután a hétfői sportversenyek folytatásaként bedobtak diákjaink mindent a visszavágó mérkőzéseken.

Az iskola vezetése és tanári kara
fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció