Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 18. 15:04, szombat | Helyi
Forrás: infoCegléd

Közeleg a Tavasz

Közeleg a Tavasz

A viszonylag hosszúra elnyúló télben jól esik a kora tavaszi időjárás és a napsütés, ami egyelőre csak fokozódni látszik.

Az idei tél most bőven kimutatta „fogafehérjét”, amit az eddigi enyhe téli időjárások után bizony nehezen viseltünk, de lassan látszik már az alagút vége.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint tavaszias, enyhe idő lesz a hétvégén, és az ország északkeleti területeit leszámítva akár a plusz 10 Celsius-fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

A február első felében tapasztalt, átlagosnál hidegebb időszak után a jövő héten visszatér az ilyenkor szokásos időjárás. Néhány kisebb csapadékot leszámítva többnyire napos időre számíthatunk. Az éjszakai mínuszok után nappal már plusz fokokra számíthatunk és fokozatosan növekszik a nappali felmelegedés. A jövő héten fokozatosan melegszik az idő, hétfőn 1 és 5 fok közötti hőmérséklet várható, a hét vége felé pedig ismét meghaladhatja a 10 fokot a napközbeni hőmérséklet.

A napos időnek azonban veszélyei is vannak. A nagy mennyiségű hó olvadásával csúszóssá váltak az utak, illetve fokozottan oda kell figyelnünk a tetőkről lecsúszó hórétegekre, amik nem csak jelentős anyagi kárt, de komoly fizikai sérüléseket is tudnak okozni. Amennyire tudunk, óvatosan közlekedjünk az épületek mentén a járdákon, és ebben az időszakban parkolóhelyet is érdemes körültekintően választani. Komoly gondot okozhat még az ilyenkor felgyülemlett víz elvezetése. A városban sok helyen már most valóságos kis tavak alakultak ki a laposabb területeken.


Figyeljünk egymásra és élvezzük a régen várt napsütést!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció