Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2011. Február 14. 09:57, hétfő | Helyi
Forrás: Infó Cegléd

Kozák István ezüst, a diák csapat bronzérme.

Kozák István ezüst, a diák csapat bronzérme.

Tíz ország birkózói vettek rész hétvégén a Belgrádban hagyományos Ljubomir Gedzsa kötöttfogású viadalon. A magyar válogatottban helyet kapott a RESTART CVSE TS INTEGRÁL Birkózószakosztály két versenyzője is.

Kozák István a 60, Lőrincz Viktor a 74 kg-os súlycsoportban állt csatasorba. A rangos viadalon három orosz olimpiai bajnok is indult, Lőrincz Viktor rögtön az első fordulóban ki is fogta Varterez Szamurgasevet a Sydney olimpia bajnokát, aki 2-0, 7-0 arányban diadalmaskodott Lőrincz ellen. Ez a vereség nem is lett volna nagy probléma, hiszen elvárható lett volna, hogy az orosz bejut a döntőbe. Viszont nem ez történt a bajnokot az elődöntőben megállította a horvát Sztarcsevics, így Lőrincz nem került a vigaszágra. Jobb volt a sorsolása Kozák Istvánnak, aki előbb a bolgár Alexandrovot verte 2-1, 1-1 arányban, majd a görög Manulidisz felet diadalmaskodott 2-0, 7-0 -ra. Ezzel a két győzelemmel bejutott a döntőbe, ahol a szerbek kiválósága Davor Stefanek nyert 4-0, 6-0 arányban és szerezte meg az aranyérmet. A válogatott szakvezetőinek véleménye szerint Kozák jó úton halad, hogy méltón képviselje hazánkat a március végi Európa-bajnokságon.
Ismét dobogóra állhattak a ceglédi diák birkózók a szabadfogású országos csapatbajnokságon.
A tavalyi győzelem után, idén a bronzérmet sikerült begyűjteni a lelkes megfiatalított csapatnak, Kovács Béla és Szűcs András tanítványainak.
A bajnokságon az ország húsz legjobb szakosztálya mérte össze tudását, akiket négy csoportba sorsoltak, a csoportgyőztesek az első négy, a csoport másodikok, az V.-VIII. helyért mérkőzhettek. A ceglédiek magabiztosan nyerték a csoportküzdelmeiket.
Eredményeik: Vasas SC ellen 31-14, Túrkeve ellen 44-0, Dévaványa ellen 40-4, Tatabánya ellen 25-18, Következett a négyes döntő, itt egy újabb győzelem az Érdi Spartacus ellen 28-16, majd következett a két legerősebb csapat a Dorogi ESE és az Erzsébeti SMTK. Mindkét találkozón az 27-16-ra az ellenfél diadalmaskodott. Ez a bronzérem, így is szépen csillog, az ország sok szakosztálya megirigyelné. A csapat tagjai: Bíró Viktor, Kovács Árpád, Szivák József, Mohella Flórián, Török Tamás, Medgyes Viktor, Juhász Nándor, Juhász András, Kovács Béla, Kecskeméti Szebasztián, Dömök Péter, Veres László, Palásti Richárd, Kovács Gábor, Molnár Balázs, Deák Martin.

Szűcs András vezetőedző

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 16:59, hétfő | Helyi

Tizedik alkalommal tartottak Menyegző Fesztivált Cegléden

14 kiállító várta a nagy nap előtt álló párokat.

2020. Február 24. 16:56, hétfő | Helyi

Fasori munkálatok indultak

Megkezdődtek a köztéri fasori munkálatok, és a hozzá kapcsolódó szállítási feladatok is.

2020. Február 24. 16:49, hétfő | Helyi

Nagy László Lázár grafikusművészre emlékeztek

Nagy László Lázár emlékére nyílt kiállítás a Művelődési Központban.

2020. Február 24. 09:53, hétfő | Helyi

Télűzés tánccal

Télűző kiszebáb égetésre és persze táncra hívta az érdeklődőket február 19-én a Cegléd Táncegyüttes.