Városlista
2019. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2012. Január 30. 07:37, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket

Rohamrendőrökkel csaptak össze az amerikai pénzügyi rendszer visszásságai ellen demonstrálók a kaliforniai Oakland városában.

A rendőrök könnygázt és füstbombákat vetettek be ellenük, majd közel 120 tiltakozót őrizetbe vettek.

Legfrissebb jelentések szerint a rendőrök közel 300 tiltakozót őrizetbe vettek.

Az Occupy Wall Street elnevezésű, több mint fél éve tartó tiltakozássorozat résztvevői Oakland belvárosában, egy konferencia-központ mellett kezdtek tüntetni helyi idő szerint szombat este. Dacolva a hatóságokkal, az épületben akarták berendezni saját „főhadiszállásukat”. A rendőrök felszólítása ellenére a tömeg nem széledt szét. Az éjszakai órákban erőszakba torkollott a demonstráció: a tüntetők kövekkel és palackokkal dobálták meg a rendőröket, vasrudakkal és házilag készített robbanószerkezetekkel rontottak nekik, gázspray-t is bevetettek ellenük.

Az „Occupy” mozgalom tavaly szeptemberben kezdődött New Yorkban, majd az Egyesült Államok más részeire is átterjedt, és a világ számos nagyvárosában csatlakoztak hozzá. A mozgalom tagjai az anyagi javak egyenlőtlen elosztása, a pénzügyi világ legnagyobb központjának számító Wall Street túlkapásai, a nagyvállalatok és pénzintézetek „mohósága” ellen tüntetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 24. 05:00, szerda | Külföld

Az olasz vasutasok szerdára, a légiközlekedési dolgozók péntekre hirdettek sztrájkot

Az olasz közlekedési szakszervezetek megerősítették a városi tömegközlekedést és az olasz hajójáratokat is érintő munkabeszüntetést annak ellenére, hogy a közlekedésügyi miniszter a sztrájk elhalasztását kérte kedden.

2019. Július 24. 05:00, szerda | Külföld

Börtönbüntetésre ítélték az Iszlám Állam két harcosát Hollandiában

Háborús bűnök elkövetése, és terrorszervezetben való részvétel miatt hét és fél év börtönbüntetésre ítélte az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik holland származású katonáját a holland bíróság.

2019. Július 23. 16:09, kedd | Külföld

Csaknem 180 millió eurót költött idén tanácsadókra a német kormány

Az idei év első felében 178 millió eurót (csaknem 58 milliárd forint) költöttek külső tanácsadókra a német szövetségi kormány minisztériumai

2019. Július 23. 09:19, kedd | Külföld

Félrefordíthatták Erdogan szavait kínai látogatása során

Török tisztviselők állítása szerint fordítási hiba eredménye volt a kínai sajtó által Recep Tayyip Erdogan török elnöknek tulajdonított idézet, miszerint a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen \"boldogan élnek\" az emberek