Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2012. Január 30. 07:37, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket

Rohamrendőrökkel csaptak össze az amerikai pénzügyi rendszer visszásságai ellen demonstrálók a kaliforniai Oakland városában.

A rendőrök könnygázt és füstbombákat vetettek be ellenük, majd közel 120 tiltakozót őrizetbe vettek.

Legfrissebb jelentések szerint a rendőrök közel 300 tiltakozót őrizetbe vettek.

Az Occupy Wall Street elnevezésű, több mint fél éve tartó tiltakozássorozat résztvevői Oakland belvárosában, egy konferencia-központ mellett kezdtek tüntetni helyi idő szerint szombat este. Dacolva a hatóságokkal, az épületben akarták berendezni saját „főhadiszállásukat”. A rendőrök felszólítása ellenére a tömeg nem széledt szét. Az éjszakai órákban erőszakba torkollott a demonstráció: a tüntetők kövekkel és palackokkal dobálták meg a rendőröket, vasrudakkal és házilag készített robbanószerkezetekkel rontottak nekik, gázspray-t is bevetettek ellenük.

Az „Occupy” mozgalom tavaly szeptemberben kezdődött New Yorkban, majd az Egyesült Államok más részeire is átterjedt, és a világ számos nagyvárosában csatlakoztak hozzá. A mozgalom tagjai az anyagi javak egyenlőtlen elosztása, a pénzügyi világ legnagyobb központjának számító Wall Street túlkapásai, a nagyvállalatok és pénzintézetek „mohósága” ellen tüntetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 09:49, kedd | Külföld

Lövöldözés történt egy ostravai kórházban, többen meghaltak

Tüzet nyitott egy ismeretlen fegyveres férfi kedd reggel egy ostravai kórházban, a Mladá Fronta Dnes című napilap úgy tudja, hogy a támadó hat embert megölt, majd elmenekült a helyszínről.

2019. December 10. 07:54, kedd | Külföld

Egyre kevesebb cég tartja a korrupciót széles körben elterjedt problémának

Noha a vállalkozásoknak még mindig jelentős hányada - uniós szinten 63 százalékuk, Magyarországon 80 százalékuk - tartja a korrupciót széles körben elterjedt problémának, arányuk uniós szinten 4 százalékkal,

2019. December 10. 07:00, kedd | Külföld

Az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában az Egyesült Államok

Jelentette be ezt washingtoni sajtókonferenciáján Christopher Cavoli altábornagy, az Egyesült Államok Európában állomásozó szárazföldi haderejének parancsnoka.

2019. December 10. 05:00, kedd | Külföld

Ferenc pápa ellátogatott a betlehem-kiállításra, amelynek Magyarország a díszvendége

Ferenc pápa váratlanul felkereste hétfő délután a vatikáni betlehem-kiállítást, amelynek az idén Magyarország a díszvendége.