Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Február 23. 18:51, szerda | Helyi
Forrás: Club TV

Kötelező győzelem

Kötelező győzelem

A Ceglédi KKSE NB I/B-s férfi kézilabda csapata a tavaszi idény második fordulójában a Hajdúböszörmény gárdáját fogadta és visszavágott az ősszel elszenvedett kétgólos, 25-23-as vereségért.

Ceglédi KKSE – Hajdúböszörmény 32-24 (18-11)

Cegléd: Erdélyi, Lengyel – Varga 9, Tóth N. 3, Dengi 2, Molnár I 2, Benke 2, Badenszki, Kovács 1, Turák, Benedek, Emődi, Pocsai 7, Bíró 7

A sportban járatosak, azok közt is elsősorban a sportolók tudják, illetve utóbbiak tapasztalták, hogy a kötelező győzelmek megszerzése nem is olyan egyszerű dolog, hiszen ezeken az összecsapásokon mindenki elvárja a sikert. Nos, ez a találkozó a „kötelezők” közé tartozott, melyen a vendégek az első húsz percben egyenrangú ellenfelek voltak, a nagyobb játéktudás pedig csak ezt követően jutott érvényre. Ekkor viszont – 9-9-et követően – már igazán, a Ceglédi KKSE játékosai egymás után hat gólt dobtak, miközben egyet sem kaptak. Elhúztak a hazaiak, az első játékrészt hétgólos előnnyel, Bíró gólparádéjával ért véget. Fordulás után a vendégek már nem tudták kétségessé tenni vendéglátóik győzelmét. Ebben az időszakban – a találkozó első harmadához hasonlóan – már újra felváltva estek a gólok. A bajnoki pontok sorsát tízpercnyi jó játék döntötte el, a ceglédiek javára, akik közül kilencen is gólt szerzetek: Varga ismét kiemelkedően eredményes volt, de a gólgyártásban most Bíró és Pocsai sem maradt sokkal el tőle. Dicséretet érdemelnek a cserejátékosok is, főleg Emődi hathatós védekezése miatt. Következik idegenben – február 26-án – az Ózd elleni mérkőzés. – beszámoló Borsos Gergő, a CKKSE szakosztályvezetőjétől.

Elsősorban arra készítettem fel a fiúkat, hogy a Hajdúböszörmény meglepetést okozhat, hiszen mivel az első bajnoki meccsük elmaradt, így nem tudhattuk, milyen összeállításban lépnek pályára. Biztattam a játékosokat, hogy indokolt a megfelelő önbizalom, de kértem őket, a határozott, kemény védekezésre. Ez csak az első tízperc után valósult meg a zárt hatosfalas megoldással. Ez idő alatt lerohanásokkal, a huszadik perc táján kialakult és állandósult a hétgólos különbség, amelyre számítottunk is. Ez tette lehetővé, hogy a második félidő utolsó harmadában változtassunk és gyakoroljuk a 4-2-es védekezést. Ekkor fölpörögtünk és gyors labdaszerzésekkel állandósítottuk előnyünket. A végén biztos előnyünk tudatában egy kicsit „leültünk”, így a mérkőzés baráti összejövetellé változott. Összességében tisztes helytállásnak, biztos győzelemként értékeltem az összecsapást. A csütörtöki ózdi mérkőzésen pontok megszerzésében bízom. – zárta rövid értékelését a hajdúböszörmény elleni győztes meccs után Kökény István edző.

A héten ünnepeltem 35. születésnapomat. Ezt a törökszentmiklósi és a mai győzelem is emlékezetessé tette. Nagyszerű ajándék ez a csapat, a barátaim részéről. A törzsszurkoló gárda – mondhatom, hogy a barátaim – meglepetésként dallal köszöntöttek a mérkőzés végén. Nagyon megható volt. Ne tekintsen senki telhetetlennek, de az Ózd elleni csütörtöki győzelmünket ráadás ajándékként elfogadnám. – mondta a mérkőzés végén Varga Péter játékos.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció