Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 13. 07:02, vasárnap | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Kötelező biztosítás: bizonytalanok az autósok

Kötelező biztosítás: bizonytalanok az autósok

Bizonytalanok az autósok a csökkenő díjak, a kedvezmények sokasága és a még meg nem szavazott baleseti adó miatt - mondta az InfoRádiónak a kötelező felelősségbiztosítási kampány kapcsán a PBA Biztosítási Alkusz vezetője

Vass Gábor hozzátette: a meglévő biztosítóktól a napokban érkezik meg a jövő évre szóló ajánlat, ezt még érdemes megvárni, de aztán dönteni kellene az autósoknak, hogy felmondják meglévő szerződésüket, vagy újat kötnek.

A tavalyi szintet még nem haladta meg időarányosan a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány iránti érdeklődés a PBA Biztosítási Alkusz első két heti tapasztalatai szerint. Miközben az árak a várakozásokat is meghaladó mértékben estek, és a bevezetni tervezett baleseti adó miatt is elemi érdeke az autósoknak, hogy új és olcsó biztosítást keressenek, számos bizonytalansági tényező hátráltatja őket abban, hogy el merjék kötelezni magukat már most valamelyik biztosító terméke mellett, így azonban akár le is maradhatnak a váltás lehetőségéről - közölte a Vass Gábor.

A szakértő szerint a tavalyinál lassabban felpörgő kampány több különböző tényezőre vezethető vissza, ezek közül az egyik a baleseti adó körüli bizonytalanság. November végén esedékes a 2012-es költségvetés parlamenti szavazása, addig csak spekuláció, hogy a nettó árra terhelt további 30 százalék lesz az adó mértéke, hiszen ez szerepel a beterjesztésben - tette hozzá.

Magas az aránya az internetes kalkulációt a kötés előtt félbehagyóknak. Van, aki már az adatai bevitele, és az autó összes paraméterének megadása után szembesül azzal, hogy nincs megbízható adata arról, hogy mennyi lesz jövő évben a bonus/malus fokozata. Ha valamilyen értesítőn, vagy ügyfélkártyán nem találja az autós az aktuális besorolását, mindenképpen érdemes ajánlatkérés előtt megvárni az éves indexlevelet - javasolja Vass Gábor. Aki azonban korábban is alkusznál kötötte biztosítását, annak könnyű a dolga: ezt az adatát nyilvántartja az alkusza, és előkeresi helyette a rendszer. Hasonlóképpen okoz könnyebbséget az alkuszon keresztüli kötés a szükséges igazolások terén: az alkuszok ugyanis helyettünk intézik az előzménybiztosítónál a felmondást és a bonus/malus fokozat továbbvitelét.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére