Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Szeptember 27. 12:01, szombat | Helyi

Kossuth kiskatonái bevették a várost

Kossuth kiskatonái bevették a várost

Így telt az első nap

A születésének 212. évfordulóját néhány nappal ezelőtt ünneplő Kossuth Lajos ismét összehozta a város apraját-nagyját. A Ceglédre oly jellemző, s mára már a Szellemi Kulturális Örökség részét képező Kossuth-kultusz az előttünk álló hétvégén tetőzik a városban. Az ünneplőbe öltöztetett város pénteken kezdte a bemelegítést. Lássuk hogyan telt az első nap.

Az ünnepségsorozat a „Cegléd Város Díszpolgára” címmel kitüntetettek és az egykori polgármesterek sírjainak koszorúzásával kezdődött. A bemelegítést a Kossuth Kupa résztvevői folytatták.


A délelőtt folyamán Varjú Szabolcs, a Patkós Irma Művészeti Iskola növendékének előadásában az eredeti helyszínen (Kossuth és a Szabadság tér sarkán) elhangzott a híres toborzóbeszéd, melynek hallatára apró papírcsákós katonák özönlöttek a helyszínre.


A Kossuth tábla megkoszorúzását követően a Kossuth kultusz ápolásának jegyében a ceglédi Turini Százas Küldöttség Múzeum Baráti Körének ünnepi találkozójára került sor a Városháza Dísztermében.


Késő délutántól a Kossuth szobor ünnepélyes koszorúzására került sor Cegléd testvérvárosai, és a Kossuth nevet viselő intézmények által. Ezt követően a Gyergyószentmiklósi alkotókat köszöntik a Ceglédi Galériában.

Az este a Kossuth téren, valamint az Eötvös téren felállított színpadok előtt zenés programokkal folytatódott.

Este 6 órától a Tóth Vera, Talamba ütőegyüttes, Fésűs Duó, Csík zenekar koncertje szórakoztatta a közönséget. Az első este az Eötvös téren fejeződött be, ahol a Gríz zenekar koncertje zárta a napot.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására