Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Március 01. 15:20, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Körzeti megbízott iroda nyílt Cegléden

Körzeti megbízott iroda nyílt Cegléden

A város első KMB-s, vagyis körzeti megbízott irodáját adták át csütörtökön a Csengeri és az Akácos utca sarkán található Csengeri 1. szám alatt.

A város első KMB-s, vagyis körzeti megbízott irodáját adták át csütörtökön a Csengeri és az Akácos utca sarkán található Csengeri 1. szám alatt. A megjelenteket Földi László polgármester köszöntötte.

Az iroda az Önkormányzat és a Ceglédi Rendőrkapitányság közreműködésével a tavaly elindított közbiztonság erősítő folyamat részeként nyílt meg.

A most átadott körzeti megbízott irodában a Ceglédi Rendőrkapitányság KMB-s munkatársai fognak szolgálatot teljesíteni egyelőre ketten, de ahogy azt a polgármester úr elmondta, bíznak abban, hogy a következő hetekben, hónapokban tudják még növelni a létszámok, és így még inkább erősíthetik a városrész biztonságát.

A helyszínen dolgozó rendőrök a munkához minden műszaki segítséget megkaptak. Az Infineon ajándékaként az Önkormányzat közreműködésével a Ceglédi Rendőrkapitányság három új számítógépet vehetett át a kellő informatikai háttér biztosításához. A kollegák napi járőrözését pedig egy szolgálati kutya is segíti majd. Az iroda a VÁRVAG Kft. segítségével lett kialakítva.

Az iroda melletti szomszédos épületben egy melegedő lett kialakítva a városrész polgárőreinek számára, akik szoros együttműködésben dolgoznak majd a körzeti megbízottakkal.

Török Csaba, ceglédi rendőrkapitány: "a rendőrség működése szempontjából a körzeti megbízotti szolgálat egy olyan jellegű alaptevékenység, ami nélkülözhetetlen a mi rendszerünkben, hiszen a körzeti megbízottaktól várjuk azt el, hogy a szűk területükön napi rendszerességgel tartsák a kapcsolatot a lakossággal, és azt gondolom, hogy a város ezen részén is ez egy nagyon fontos kérdés."

A most átadott iroda lesz a helyszíne a körzeti megbízotti szolgálatnak, ahol a rendőrség munkatársai heti két alkalommal várják a lakosság kérdéseit, problémáit. Török Csaba alezredes kérte, hogy minél többen jöjjenek el és egyeztessenek a kollegákkal, de kiemelte, hogy az alapvetően csak egy tájékoztató jellegű egyeztetés legyen és ne egy esetleges bűncselekmény további intézkedései miatt keressék az ott tartózkodó kollegákat.


Az átadáson szó esett a Ceglédi Rendőrkapitányság fejlesztéséről, melynek részeként a közelmúltban a kapitányság 7 új autót, köztük több terepjárót is kapott, valamint a városi rendőrkapitányság személyi állományt is növelni szeretnék.

A program Ugyerban is folytatódni fog, ahol tavasszal tervezik egy, a mostanihoz hasonló iroda átadását.

A Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően a bűnözés visszaszorítására további lovas rendőrjárőrözést terveznek és a készenléti szolgálat is rendszeresen megjelenik majd a város területén. Ezen túlmenően 10 út térfigyelő kamera megvásárlására pályázik a város – tájékozatott a polgármester.

A rendőrkapitány még hozzátette: "bízik benne, hogy a lakosság meg fogja látni, és érezni fogja, hogy a rendőrség közelebb került a lakossághoz, és úgymond a szolgáltató jelleget, azt amit tőlünk várnak, azt sokkal jobban tudjuk prezentálni és éreztetni. Valamint bízik benne, hogy a környéken élők nyugalma, közbiztonsága egy jelentős változáson menjen keresztül."

A körültekintést követően a polgármester a lakosság kérdéseire válaszolt.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció