Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Február 11. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: Club TV

Kórházprojekt

Kórházprojekt

A „Hatékony enrgiafelhasználással a Toldy Ferenc Kórház fenntarthatóságának javításáért” címmel projektmegnyitót tartottak az intézmény tanácskozó termében.

“A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezet és Energia Operatív Program keretén belül KEOP-5-3-0/A/09 Épületenergetikai fejlesztések tárgyában 2009-ben felhívást tett közzé, melyre Toldy Ferenc Kórház – Rendelőintézet Egyszemélyes Nonprofit Közhasznú Kft, a Kórház területén lévő pszichiátriai épületszárny energetikai fejlesztésére nyílászáró csere és homlokzati valamint tető hőszigetelési munkákra pályázott. – kezdte tájékoztatóját Madácsy Katalin projektmenedzser.

A pályázatot a támogató, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010. július 12-én kelt támogató levél szerint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.A támogatás mértéke a projekt elszámolható összköltségének 50,00 %-a, de legfeljebb 83 525 788,- Ft. Ez az összeg a Kohéziós Alapból, valamint a hazai központi költségvetési előirányzatból kerül kifizetésre. A fennmaradó 50%-ot a kórház önerőből finanszírozza.

A Projekt összköltsége 167 051 576,- Ft.

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2011. február 08.

A Projekt fizikai megvalósításának tervezett napja 2011. június 15.

A tervezési munkákat az abonyi MA-BAU Építőipari Kft végezte el, a kivitelezési munkákat pedig közbeszerzési eljárás keretén belül a szintén abonyi ÉPSZAK Szakipari Szövetkezet nyerte el.

A projekt helyszíne a kórház pszichiátriai épületszárnya, amely a főépülettel együtt még 1970-ben készült el. A létesítmény statikai állapotának mai megfelelősége mellett az energetikai minősége már kívánnivalót hagy maga után. A különböző épületszerkezetek egy része energetikai szempontból elavult, cserére, illetve felújításra szorul.

Jelen beruházás keretén belül új és korszerű nyílászárókat kap az épület (figyelemmel azok funkciójára), elkészül a homlokzat és a födémszerkezet hőszigetelése. A tervezett fejlesztés eredményeként hatékonyabbá és takarékosabbá válik az intézmény energiafelhasználása és nem utolsó sorban javul a betegellátás színvonala, valamint a dolgozók munkahelyi környezete.” – mondta Madácsy Katalin projektmenedzser.

Azokon a pályázatokon indulunk, amelyek nemcsak az egészségügyet érinti közvetlenül, hanem a működtetés racionalizálását is. Remélem, az eredményes pályázatot sikeres megvalósítás követi, amely nemcsak szép köntösbe öltözteti az elmepavilonokat, de a fenntartás költségeit is jelentősen csökkenti. – foglalta össze dr. Pusztai Dezső főigazgató a pályázattal kapcsolatos véleményét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció