Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2019. Május 21. 23:24, kedd | PR

Klímával, okosan, takarékosan

Klímával, okosan, takarékosan

Az egyre sokoldalúbbá és olcsóbbá váló berendezések gyorsan kellemes hőmérsékletet varázsolnak otthonainkba. Mit tegyünk, ha a teljesítmény mellett a fenntarthatóság is szempont? Mutatunk pár ötletet.

Az utóbbi évek tapasztalatai szerint a nyári forróságban egyre gyakrabban már a lehúzott redőny és a ventilátor sem segít, nem csoda hát, hogy a lakás hűtése érdekében egyre többen döntenek ilyen vagy olyan légkondícionáló berendezés beszereltetése mellett. A technológia megbízható, az hatékonyság folyamatosan nő, míg az árak egyre alacsonyabbak, és szerencsére egyre több gyártónál fontos szerepet kapnak a fenntarthatósági szempontok. Így azok is bátran vásárolhatnak klímát, akik elutasítják a pazarlást, és szívükön viselik bolygónk kiszipolyozásának megállítását.
Az egyre több modellbe beépített energiatakarékos használat funkció mellett azonban máshogy is csökkenthetünk a felhasznált áram mennyiségén, ezzel együtt pedig szemmel látható eredményt érhetünk el pénztárcánk kímélésében is. Kezdődjön a spórolás, mutatjuk a három legjobb tippet!

1. Némi rásegítés soha nem árt
Egy kellemesen hűvös szoba kizárólag klímával is megvalósítható, viszont sokkal kevesebb energiát égetünk el, ha a legmelegebb órákban lehúzzuk a redőnyt, behúzzuk a függönyöket, és odafigyelünk, a helyiség ajtaja ne maradjon nyitva. Ezzel rövidebb idő alatt elérhetjük a kívánt hőmérsékletet, és tovább is tarthatjuk meg – anélkül, hogy a légkondícionáló maximális erővel dolgozik órákon keresztül.

2. Modern berendezést válasszunk
Ha most gondolkodunk a klíma vásárlás mikéntjén, feltétlenül az újabb modellek között keresgéljünk. A beállítható teljesítményű, programozható, úgynevezett inverteres klímák például akár harmadával kevesebb áramot fogyasztanak, mint a régebbi berendezések.Élettartamuk hosszabb, sőt, sok esetben formára szebbek, méretre kisebbek, így semmit sem rontanak otthonunk összképén.

3. Hagyjuk rá
Használjuk ki az újabb légkondicionálók automatikus üzemmód funkcióját. Ezzel magunknak is szívességet teszünk – nem kell állandóan a távirányítót keresgélni és nyomkodni –, mivel pedig így a gép magától optimalizálja saját működését, csökken az áramfogyasztás.

+1. Ajtó, ablak
A korszerű, jól záródó nyílászárók az áramfogyasztás szempontjából is elengedhetetlenek. Mindegy, a klímával éppen hűtünk vagy fűtünk, ha a réseken szökik a hő, akkor biztosan ráfizetünk. Amint tehetjük, ruházzunk be ablak- és ajtócserére, a befektetés ára hamar megtérül.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 09. 15:30, szerda | PR

Soha nem látott kihasználtságon állnak a budapesti irodák

Robbanásszerűen növekszik a Budapest területén épített irodák száma, és a válság óta új csúcson járnak a budapesti irodák kihasználtsági mutatói. Megnéztük, hogy melyek a legnépszerűbb kerületek.

2019. Október 09. 15:28, szerda | PR

Ferihegy taxi vagy saját jármű - Mi a legjobb döntés a reptérre?

Ha repülővel utazunk, vagy a reptérre szeretnénk valakiért kimenni, akkor az egyik fontos kérdés, hogy mivel jussunk ki oda időben. Közlekedhetünk közvetlen buszjárattal, vonattal, valamint választhatjuk az autót -

2019. Október 04. 13:20, péntek | PR

Takaró, vendégmatrac, fényfüggöny, mágneses falitábla - Tchibo webáruház

A Tchibo webáruháznak hetente eltérő kínálata van, az e heti kínálatból szemezgetünk most.

2019. Október 04. 13:12, péntek | PR

Horvátország nemzeti parkjai

Horvátországba nem csak a strandolás miatt érdemes ellátogatni. Egy őszi hosszú hétvége vagy az őszi iskolai szünet kiválóan alkalmas arra, hogy felfedezzük a horvát nemzeti parkokat.