Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Május 21. 23:24, kedd | PR

Klímával, okosan, takarékosan

Klímával, okosan, takarékosan

Az egyre sokoldalúbbá és olcsóbbá váló berendezések gyorsan kellemes hőmérsékletet varázsolnak otthonainkba. Mit tegyünk, ha a teljesítmény mellett a fenntarthatóság is szempont? Mutatunk pár ötletet.

Az utóbbi évek tapasztalatai szerint a nyári forróságban egyre gyakrabban már a lehúzott redőny és a ventilátor sem segít, nem csoda hát, hogy a lakás hűtése érdekében egyre többen döntenek ilyen vagy olyan légkondícionáló berendezés beszereltetése mellett. A technológia megbízható, az hatékonyság folyamatosan nő, míg az árak egyre alacsonyabbak, és szerencsére egyre több gyártónál fontos szerepet kapnak a fenntarthatósági szempontok. Így azok is bátran vásárolhatnak klímát, akik elutasítják a pazarlást, és szívükön viselik bolygónk kiszipolyozásának megállítását.
Az egyre több modellbe beépített energiatakarékos használat funkció mellett azonban máshogy is csökkenthetünk a felhasznált áram mennyiségén, ezzel együtt pedig szemmel látható eredményt érhetünk el pénztárcánk kímélésében is. Kezdődjön a spórolás, mutatjuk a három legjobb tippet!

1. Némi rásegítés soha nem árt
Egy kellemesen hűvös szoba kizárólag klímával is megvalósítható, viszont sokkal kevesebb energiát égetünk el, ha a legmelegebb órákban lehúzzuk a redőnyt, behúzzuk a függönyöket, és odafigyelünk, a helyiség ajtaja ne maradjon nyitva. Ezzel rövidebb idő alatt elérhetjük a kívánt hőmérsékletet, és tovább is tarthatjuk meg – anélkül, hogy a légkondícionáló maximális erővel dolgozik órákon keresztül.

2. Modern berendezést válasszunk
Ha most gondolkodunk a klíma vásárlás mikéntjén, feltétlenül az újabb modellek között keresgéljünk. A beállítható teljesítményű, programozható, úgynevezett inverteres klímák például akár harmadával kevesebb áramot fogyasztanak, mint a régebbi berendezések.Élettartamuk hosszabb, sőt, sok esetben formára szebbek, méretre kisebbek, így semmit sem rontanak otthonunk összképén.

3. Hagyjuk rá
Használjuk ki az újabb légkondicionálók automatikus üzemmód funkcióját. Ezzel magunknak is szívességet teszünk – nem kell állandóan a távirányítót keresgélni és nyomkodni –, mivel pedig így a gép magától optimalizálja saját működését, csökken az áramfogyasztás.

+1. Ajtó, ablak
A korszerű, jól záródó nyílászárók az áramfogyasztás szempontjából is elengedhetetlenek. Mindegy, a klímával éppen hűtünk vagy fűtünk, ha a réseken szökik a hő, akkor biztosan ráfizetünk. Amint tehetjük, ruházzunk be ablak- és ajtócserére, a befektetés ára hamar megtérül.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.

2019. Július 08. 18:00, hétfő | PR

A környezettudatos és hatékony ragasztószalagok nyomában

Otthonunkat szeretjük csinosítani, dekorálni. A falfelületekre naptár, képek, dísztárgyak kerülnek. Ilyenkor jól átgondoljuk, hogy hova verjük a szeget, vagy használjunk-e fúrót. De van egyszerűbb megoldás is!

2019. Július 08. 17:59, hétfő | PR

Zsaluzia kisokos verőfény ellen

Majdnem redőny, majdnem reluxa, mégis egészen más. Bemutatjuk az árnyékolás egy kevésbé ismert, de egyre népszerűbb, korszerű és tartós megoldását, amely igazi felüdülést hoz a nyári forróságban!