Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Január 31. 11:52, kedd | Helyi sport
Forrás: InfoCegléd

Kitünőre vizsgáztak a ceglédi birkózók

Kitünőre vizsgáztak a ceglédi birkózók

Két arany egy ezüst, és egy bronzérem az első kötöttfogású válogatóról.

Kitűnően kezdték az évet a felnőtt ceglédi birkózók a hagyományos, BVSC által rendezett Ganz Kupán. A minden évben nagy érdeklődéssel várt első válogató verseny sok kérdésre kereste a választ. Az egyik, hogyan sikerült az alapozás válogatottjainknak, kezdenek-e formába lendülni a közelgő nagy megmérettetésre, a két hét múlva megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjra. Valamint, hogy kik lehetnek a márciusi Európa-bajnokság résztvevői.

A négy ceglédi válogatott kerettag kitűnőre vizsgázott ezen a tornán, kivívva a szakmai vezetés elismerését.

A 60 kg-os Kozák István óriásit fejlődött akció készségben, négy parádés győzelemmel zárta a versenyt és lett a súlycsoport győztese.

A hatvanhat kilós Európa-bajnokunk Lőrincz Tamás, most a hetvennégy kilogrammban indult és itt sem talált legyőzőre, szintén négy győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy nyakába akaszthassák az aranyérmet. Teljesítménye egészen kiválónak mondható, hiszen a fél fejjel magasabb kiváló ferencvárosi Kun Renátó a döntőben már körülbelül nyolcvan kilós volt.

Az egész verseny legsűrűbb, legnehezebb mezőnyének a 84 kg számított. Itt két ceglédi kiválóságunk is indult, valamint a 74 kg-os Európa-bajnok Bácsi Péter és az egykori VB ezüstérmes olimpiai hatodik Berzicza Tamás. A sorsolás úgy hozta, hogy rögtön az első fordulóban Lőrincz Viktor vele kezdett. A mérkőzést óriási várakozás előzte meg, a csarnokban minden számpár rájuk szegeződött, vajon mire lesz képes a visszatérő nagy öreg, a fiatal Európa-bajnokkal szemben. Viktor, betartva a taktikai utasításokat éretten, magabiztosan birkózott és három menetben le is győzte a csupa izom, rutinos ellenfelét, akit elsősorban állóképességével múlt felül.

Az elődöntőt így két ceglédi birkózta, Lőrincz és Dajka, a hárommenetes kiélezett csatában Lőrincz nyert és került be fináléba, ahol a kirobbanó formában lévő Bácsi Péter várt rá. Viktor nagyon kitett magáért, Bácsi képtelen volt rajta akciópontot csinálni, csak egy kilépés és egy vitatható birói intés hozta meg a győzelmet az FTC-s klasszisának. Ezzel az teljesítményével szinte biztossá tette az idei 84 kg-os válogatottságát.

Kitűnően szerepelt a Kecskemétről visszaigazolt Dajka Zsolt is, hiszen három győzelemmel a dobogó harmadik fokáig menetelt. A bronz csatában, hasonlóan klubtársához három menetben győzött Berzica ellen.

A következő nagy megmérettetés birkózóink számára a Szombathelyen, február 11-12-én megrendezésre kerülő, várhatóan húsz ország válogatottját felvonultató Magyar Nagydíj lesz.

Címkék: birkózás cegléd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem