Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 19. 18:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kissé hűl az idő

Kissé hűl az idő

Kissé hűl az idő a hétvégén, de többfelé még így is 10 fok felett alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a köd csak kevés helyen maradhat meg, így az ország túlnyomó részén gyengén felhős, napos idő várható. Estére a Dunántúl nyugati felére egyre vastagabb felhők érkeznek, ám ezekből éjfélig számottevő csapadék nem valószínű. Nagy területen lesz élénk a szél, az Észak-Dunántúlon olykor erős, a magasabb részeken viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul. A borongósabb északkeleti vidékeken lesz a hűvösebb.

Szombaton napközben több helyen várható eső, zápor, majd éjszaka megszűnik a csapadék. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában 5-10, de északkeleten csak 2-4 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben 6-13 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap egyre többfelé várható eső, zápor. Több helyen megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.