Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 11. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kínának tervei vannak Magyarországgal

Kínának tervei vannak Magyarországgal

Kínának további tervei és céljai vannak Magyarországon - mondta a Bank of China elnöke, akit Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára fogadott pénteken a Parlamentben. Szijjártó az esemény kapcsán közölte: a magyar külgazdasági stratégia különösen sikeres azon törekvések szempontjából, hogy Magyarország legyen Kína európai jelenlétének kapuja.

Kiemelt fontossággal bír az, hogy a Bank of China a világ 9. legnagyobb bankjaként Magyarországon hozza létre közép- és kelet-európai regionális központját - mondta a külügyi és külgazdasági államtitkár. Arra pedig, hogy a Bank of China hosszútávon képzeli el magyarországi jelenlétét, bizonyíték az, hogy Budapesten létrehoznak egy RMB Klíring Központot is, amely fontos szerepet játszik a kínai fizetőeszköz, a jüan RMB) nemzetközi kereskedelemben való térnövelésében - tette hozzá.

A kínai jüan mára a világ második legjelentősebb fizetőeszköze lett kereskedelmi szempontból, és a Bank of China-nak kiemelt szerepe van a jüan elterjesztésében a világban - emeli ki a közlemény.

A közlemény szerint a Bank of China ügyfelei közé számos kínai nagyvállalat tartozik, ezért a bankkal való együttműködés nyomán újabb kínai befektetők érkezhetnek Magyarországra. A felek ezért megállapodtak abban is, hogy júniusban négy állomásból álló közös befektetési roadshow-t szerveznek Kínában, hogy Magyarország bemutassa gazdasági környezetét.

A megbeszélésen Szijjártó Péter egyeztetett a Bank of China részvételéről a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításában, valamint a magyar kis- és középvállalati szektor finanszírozásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.