Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Február 23. 18:00, szerda | PR
Forrás: (x)

Kikapcsolódás bárhol, bármikor!

Kikapcsolódás bárhol, bármikor!

A napközbeni rohanást olykor csak pár percnyi szünet szakítja meg. Néhány légvételnyi pihenő, ami aztán suhan is tovább.

Ezek az aprócska szusszanásnyi villanások nehezen kihasználhatóak, pedig olykor a kevés pihenés többet ér, mint egy hosszadalmas láblógatás.A játék azért nagyszerű kikapcsolódási forma, mert mind mentális, mind fizikai értelemben parkolópályát biztosít. Ugyanakkor a teljes se kép, se hang állapot helyett egy, a fókuszáltságot fenntartó érzet jöhet létre, amiből aztán könnyű átlépni újra a mókuskerék hajtásának világába.

Melyek a legkedveltebb villámjátékok?

A nyerőgép palettában megannyi témájú variáció szerepel, s nem is akármilyen sikerrel. Ez az a játéktípus, ami tökéletesen alkalmas a mini szünetek maximális kihasználására. Időben egy-egy kör nem követel sokat. Ugyanakkor a felszabadultság borítékolható.

Az kifejezetten idegesítő, ha épp a játék közepén érkezik el a pihenő vége. Félbehagyni az egészet nagyon zavaró, ráadásul ugyanott folytatni, ahol hirtelen abbamaradt esélytelen. Mindennek tetejében a pihenőnek éppen az a célja, hogy frusztráció helyett némi nyugalmat csempésszen a pillanatok megélésébe. Márpedig, ha azon kell rugózni, hogy még hány másodperc áll rendelkezésre, akkor a kiegyensúlyozottságnak lőttek. Ez pedig a nap folytatására is rányomhatja a bélyegét.

Ezzel szemben a gyorsan, mégis élvezetesen pörgethető játékok nagyszerű szórakozást kínálnak. Bármikor, bárhol. Munka közben, amikor pont adódik egy kis fellélegzésnyi idő. Vagy mondjuk este, amikor már minden és mindenki nyugalomba helyezte magát, így akad lehetőség a játszásra. Vagy esetleg a metróra, villamosra, buszra várva. Akár tömegközlekedésen zötykölődve.

A lényeg a stabil internet kapcsolat, illetve egy megfelelő kütyü. Mobiltelefon, táblagép, note book egyaránt tökéletes hordozható alternatívák, de az asztali számítógép is ideális mindazoknak, akik nem a mobilizálható eszközök hívei.
Villámjáték villámnyereménnyel?

Ez is előfordulhat. A nyerőgép szerencse alapú, a működése nem kiszámítható, felesleges kalkulációkkal húzni az időt. Ellenben, akit inspirál a pénztét, bátran élhet ezzel a lehetőséggel. És ki tudja, akár néhány perc leforgása alatt meg is sokszorozódhat a feltett pénzösszeget. Benne van a pakliban.

Mindenesetre érdemes egy keretet kiépíteni, vagy úgy is mondhatnánk, hogy egy képzeletbeli határvonalat húzni, aminek az átlépése nem fér bele. Így a túlköltekezés veszélye nem fenyeget. Valamint sokan esnek bele abba a hibába, hogyha elkezdenek veszíteni, akkor arra apellálnak, hogy úgyis jön majd a nyerő széria. Ez persze igaz, egyszer biztosan eljön ennek is az ideje, de nem mindegy, hogy addig milyen hosszú út vezet. Ekkor az örvény könnyedén beszippanthat bárkit, hiszen a “na csak még egyet” elgondolás súlyos bukással végződhet.

A játék öröméért ildomos elsősorban nyerőgépezni. Azért az érzésért, amit a folyamat nyújt. A kikapcsolódásért, a felszabadultságért. Aztán ezen felül, mintegy mellékesen, némi izgalomfokozóként megjelenhetnek a tétek is, természetesen.

A játék függőséget okoz?

Vannak, akik tartanak attól, hogy teljesen rákattannak a játszásra.

A helyzet az, hogy ez csupán választás kérdése. Önmagában a játék se nem jó, se nem rossz. A játékostól függ, hogy végül milyenné válik.

A rajongás teljesen normális, főleg kezdetben. De már csak a varázs megtartásának érdekében is kifizetődő taktika határt szabni a játékkal töltött idő mennyiségének. Mert inkább a minőségi időtöltés az, ami valóban tölt minden szinten. Míg a mennyiségi sok esetben elértéktelenedik.

Kőbe vésett szabályok nem léteznek tehát, minden formálható, alakítható, aszerint ahogy az a legtöbbet adja mind kényelem, mind kikapcsolódás szintjén. Az elvárások helyett pedig a legjobb pusztán a játszás biztosította felhőtlenséget megélni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből