Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Január 28. 13:20, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Kijátszotta a kolozsvári repülőtér biztonsági rendszerét egy szerelmes fiatalember

Kijátszotta a kolozsvári repülőtér biztonsági rendszerét egy szerelmes fiatalember

Kijátszotta a kolozsvári nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerét, és felszállt a Wizz Air légitársaság londoni útra előkészített gépére egy fiatalember, aki a szerelmét szerette volna meglátogatni a brit fővárosban.

A kedd hajnalban történt esetről több kolozsvári portál is hírt adott szerdán. A citynews.ro szerint a szerelmes fiatalember a repülőtéren egy a csomagoknak szánt helyiségbe lopakodott be, majd kitört egy ablakot, és kijutott a repülőgépek parkolóhelyére. Felszállt a repülésre előkészített gépre, ahol a pilótafülkét is meglátogatta. A biztonsági szolgálat az okostelefonja vakujának a villanására lett figyelmes, amikor az ifjú a pilótafülkében önmagát fényképezte.
David Ciceo, a kolozsvári Avram Iancu Repülőtér igazgatója a repülőgép karbantartóit és a légi társaságot tette felelőssé a történtekért, és közölte, hogy belső vizsgálatot rendeltek el az ügyben.
Az incidens miatt a Wizz Air társaság Kolozsvár-London járata félórás késéssel indulhatott el. A szerelmes potyautast átadták a rendőrségnek, ahol azzal magyarázta a történteket, hogy nem kapott már jegyet a londoni járatra, és mindenképpen utazni szeretett volna. A hatóságok úgy ítélték meg, nincs ok az őrizetbe vételére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése