Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 09. 14:32, péntek | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Kézilabda: rajt az NB I/B-ben

Kézilabda: rajt az NB I/B-ben

Hajdúnánáson kezd a Ceglédi KKSE.

A közelmúltban egy alkalommal már beszámoltunk a Ceglédi KKSE NB I/B-s férfi kézilabda csapata felkészüléséről, amikor a szakosztály vezetője Borsos Gergő szavait vetettük papírra. A téma lényegében most ugyanaz, de kissé más szemszögből vizsgálva. Az edző Kökény István az alábbiakban summázta a holtszezonban történteket, beszámolt a játékoskeretben történt változásokról, az elvégzett munkáról.

A változásokról annyit, hogy megváltunk azoktól, akik tavasszal csak kevés játéklehetőséget kaptak. Annak érdekében, hogy a jövőben többet játszhassanak, fejlődhessenek, Almási Attila, Medgyes Gábor és Tóth Zoltán kölcsönjátékosként az NB II-es Albertirsához került, míg Badenszki József és Emődi László már nem tagja a tizennyolc fős keretnek. Az igazolásoknál elsősorban a jövőre gondoltunk, arra, hogy olyan fiatalok kerüljenek hozzánk, akik hosszú távon részesei lehetnek a követendő taktikánknak, a kemény és határozott védekezésnek és a gyors lerohanó támadásoknak. A mai kézilabdának ugyanis ezek az elsődleges ismérvei. Új játékosaink, Hódi Lóránt, Kupcsik Bálint és Lepsényi Sándor rendelkeznek ezekkel a képességekkel, akik a fentieken túl a felállt fal elleni támadó játékban is hasznára lehetnek a csapatnak. Célunk volt az is, hogy támadás és védekezés közben minél kevesebbet kelljen cserélni.

– A keretnek három olyan saját nevelésű fiatal is a tagja, akikre elsősorban a későbbiek során számítunk igazán. Lakos László a harmadik számú kapusunk többségében a Fradinál, de ha iskolai tanulmányai engedik, akkor Cegléden is edz. Rajta kívül Bányai Viktor és Pomozi Olivér „izmosodhat” a felnőttek között.

A felkészülés utolsó napjaiban – a támadó-és védekező játék csiszolása érdekében – a taktikai edzések kerültek előtérbe. A három belső pozícióban a korábbinál többen, összesen kilencen, állnak rendelkezésre. Sokat tudok majd cserélni, ami meggyőződésem szerint javára lesz a csapatnak.

Minden mérkőzésen a győzelem reményében lépünk pályára, hazai pályán egyértelmű elvárás a két bajnoki pont megszerzése, de idegenben sem szeretnénk azt sokszor alább adni, – jegyeztem fel az edző mondanivalóját, végül pedig nézzük ismételten Borsos Gergő régebben adott és már megírt nyilatkozatát arról, milyen szerepléssel lenne elégedett a szakosztály vezetése:

Az első két hely egyikének megszerzése a cél, amiben természetesen benne van a bajnoki cím elérése is. Szeretnénk, ha sikerülne feljutni az NB I-be, amihez kérjük és várjuk a szponzorok és a szurkolók tőlük telhető segítségét és támogatást.

A Ceglédi KKSE Hajdúnánáson kezdi el bajnoki szereplését, a találkozóra szeptember 10-én kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem