Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. November 29. 15:12, kedd | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Kezdetét vette a Ceglédi Advent

Kezdetét vette a Ceglédi Advent

A hétvégén felgyúltak a városban az ünnepi fények.

Továbbá a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola és a Dózsa György Kollégium diákjainak műsora alatt az első adventi gyertya lángja is fellobbant.

A Szabadság téri koszorún minden vasárnap kora este egy-egy iskola tanuló részvételével gyújtanak gyertyát és persze minden vasárnap műsor is várja a térre látogatókat.

A Jégtánc revü műsorával indult a Ceglédi Advent a hétvégén. A különleges és szórakoztató műsorok mellett ünnepi étel és italkínálattal várták a Szabadság térre kilátogatókat. A karácsonyi hangulat megváltoztatja Ceglédet és ilyenkor mi is megváltozunk, jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra és a békességre - hangzott el a téren az első gyertya meggyújtása előtt. "Visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában időnként a háttérbe szorulnak. Picit jobban figyelünk a családunkra, szépítjük, díszítjük az otthonunkat. A fényekbe öltözött otthonok és utcák szépen kifejezik a ránk bízott hagyományt." - fogalmazott Rimóczi Gábor, a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatója.



Az ünnep előtti várakozásnak van egy felfokozódott lüktetése - folytatta az igazgató - hiszen mindenki azt szeretné, hogy a karácsony teljes, boldog és meghitt legyen. "Az ünnep előtt ezért sokszor a feladatokat, a tennivalókat látjuk és még azzal sem vagyunk tisztában, hogy a munka mellett hogyan és miképpen szorítjuk ki az időt a felkészülésre. Életünk tele van zajjal, rohanással és megfelelni akarással holott az adventnek meg kellene állítani és ki kellene emelni a felfokozott hangok világából a csendet, hogy meghalljuk az ünnep hangjait."

A karácsony nem egyszerűen csak egy ünnep, nem csak a családdal töltött néhány nap, nem csak a megajándékozás alkalma, hanem a szeretet ünnepe. A műsor és a beszédek után fellobbant az első gyertya lángja is.

👉 További adventi [PROGRAMOK]

Forrás: ctv.hu
Fotó: Kisfaludi István

Címkék: Ceglédi Advent

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció