Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Március 31. 16:01, szombat | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ketyeg a Föld órája

Ketyeg a Föld órája

Készülj! A visszaszámlálás elkezdődött!

Március 31-én ismét WWF Föld Órája, a világ legnagyobb önkéntes kezdeményezése immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A kampány célja , hogy megpróbálja felhívni az emberek, figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján egyetlen órára (20:30-21:30) világszerte kapcsolják le a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Az akcióhoz eddig 142 ország csatlakozott, köztük hazánk is. Az akcióprogram helyi oldalán eddig 6896 személy, 88 település, 438 intézmény, vállalat kötelezte el magát a kezdeményezés mellett.
A 2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

A Föld Órájának nem az a célja, hogy általános fogyasztás csökkentési gyakorlattá váljon, a globális villanyoltás szimbolikus cselekedet, ha úgy tetszik, ünnep. A környezeti kihívásokra és a túlfogyasztás hatásaira kívánja irányítani a figyelmet, egyben bemutatja, hogy a problémák leküzdhetőek, ha készek vagyunk összefogni a megoldás érdekében.

A tavalyi Föld Óráján is elsötétül a világ számos jól ismert, ikonikus épülete, olyanok, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.

A kezdeményezéshez számos világváros csatlakozott, többek közt New York, Hong Kong, Rio de Janeiro, London, Peking, Los Angeles, Moszkva, Párizs, Toronto, Sydney, Nairobi, Dubai.

Bár városunk sajnos idén sem csatlakozott az eseményhez, magánszemélyként mégis sokat tehetünk az ügy érdekében, hisz nekünk ez csak egy mozdulat!

NE FELEDD! MA ESTE 20:30 – 21:30-IG.


A Föld számít rád!

Ha szeretnéd tudni miveljárulhatsz még hozzá Földünk jövöjéhez, csatlakozz hozzám a facebook-on!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció