Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a többszörösen büntettet előéletű férfit különös kegyetlenséggel, több, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint a két sértett és harmadik társuk Újszegeden, egy kiserdőben alakítottak ki fából és fóliából lakóhelyiséget. A vádlott alkalmi ismerősük volt. A vádlott kihasználva az egyik sértett távollétét, beköltözött lakrészébe, és néhány napot ott aludt. A visszatérő sértett ezt észlelte, és elzavarta a férfit.

A vádlott január 6-án tért vissza az erdőbe, egy 50 centis, fanyelű bozótvágót és egy kést vitt magával. A két alvó áldozatokat előbb a bozótvágóval többször fejen ütötte, majd nyakon szúrta. A sértettek a helyszínen meghaltak.

Az órák múlva visszatérő harmadik társuk nem észlelte a történteket, a sötétben lefeküdt aludni, csak a helyszínre érkező rendőrök ébresztették fel. Ha nem lett volna távol, valószínűleg őt is megöli a vádlott.

A főügyészség a letartóztatásban levő vádlottra tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció