Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Január 14. 07:54, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Kétszázmillió forintnyi drogot foglaltak le a rendőrök Óbudán

Kétszázmillió forintnyi drogot foglaltak le a rendőrök Óbudán

Kétszázmillió forint értékű ecstasy tablettát és kokaint foglaltak le Óbudán - tájékoztatta a rendőrség hétfőn közleményben az MTI-vel.

A nyomozók 2018 végén arról szereztek információt, hogy F. Árpád 46 éves szentendrei lakos Hollandiában kábítószert vásárol, amelyet Magyarországra szállíttat és értékesít.

A drogot F. M. Éva 69 éves csanádpalotai lakos egy bérelt autóval szállította, míg a kábítószert F. F. Krisztián 26 éves budapesti autószerelő rejtette el a kocsiban. A drogot egy III. kerületi ingatlanban tárolták, amelyre P. Rudolf 28 éves budapesti lakos felügyelt.

A rendőrök szombat este egy óbudai társasház mélygarázsában éppen az elrejtett kábítószer kiszerelése közben érték tetten a bűnszervezet tagjait. Az autó mellett két zacskóban - összesen 4 kilogrammnyi - ecstasy tablettát, külön csomagolva pedig 1,1 kilogramm kokaint találtak a nyomozók. A jármű első lökhárítójából további 13 zacskóban több tízezer darab - összesen 16,1 kilogrammnyi - ecstasy tabletta került elő.

A raktárként használt lakásban a rendőrök elfogták P. Rudolfot, a kutatás alkalmával pedig 4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt, valutát. A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer - súlya alapján - meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bűnszervezet tagjainak otthonaiban kutatásokat tartottak, és a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le. Az akcióval egy időben a BRFK munkatársai Csömörön elfogták P. László 47 éves budapesti lakost, aki összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel. A férfinél a rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

A nyomozók mind az öt személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - P. László kivételével - bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Címkék: óbuda, drog, kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: