Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 03. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kétszáz kutyát küld Caness-ba Mundruczó

Kétszáz kutyát küld Caness-ba Mundruczó

A világon sehol sem készült még olyan film, ahol egyszerre kétszáz kutyát mozgattak volna a felvételek során, csak Magyarországon. A 76. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos válogatásába bekerült „Fehér Isten” című, Mundruczó Kornél rendezte alkotás kutyás jeleneteit Halász Árpád és az általa vezetett Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) trénerei hozták létre.

„Nagy örömmel tölt el, hogy beválogatták a Fehér Isten című filmet Cannes-ba, hiszen úgy gondolom, hogy a film kivételes mondanivalója mellett reflektorfénybe kerülhet a pozitív megerősítést használó munka eredményessége is.” - mondta Halász Árpád kutyatréner, mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró, aki egyben a Gödöllői Kutyasport Központ vezetője. Kiemelte: „A világon egyedülálló módon oldottuk meg azt a nehéz tréneri feladatot, hogy a felvételek során rendezett, előre eltervezett módon kétszáz kutya mozogjon a kamera előtt. Munkatársaimmal, a GKSK trénereivel együtt négy hónap alatt készítettük fel a közös és az egyéni feladatokra a kutyákat.”

A legtöbb filmben szereplő kutyát menhelyekről válogatták, majd a forgatások után a kiképzett kutyusok mind gazdára találtak. A forgatáson részt vett Teresa Miller amerikai tréner és csapata is - ők vendégszereplő kutyát és azok dublőreit hozták a filmbe Amerikából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk