Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Május 21. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Kétszáz alá csökkent a napi új fertőzöttek száma Belgiumban

Kétszáz alá csökkent a napi új fertőzöttek száma Belgiumban

Kétszáz alá, 192-re csökkent a koronavírussal újonnan regisztrált fertőzöttek napi száma Belgiumban, ahol a betegség miatt bekövetkezett elhalálozás napok óta mérséklődő mutatója újabb emelkedést mutatott kedden.

Hollandiában meredek emelkedést mutatva újból megközelítette a kétszázat a napi új esetek száma. Luxemburgban megkezdték a teljes lakosság tesztelését.

A belga közegészségügyi szolgálat szerdai tájékoztatása szerint az újonnan fertőzöttek közül 11-et Flandriában, az ország északi, flamand nyelvű régiójában, 57-et Vallóniában, a déli, francia nyelvű területen, 18-at Brüsszel-főváros régióban jegyezek fel. A fertőzés február 2-ára datált belgiumi megjelenése óta 55 983 ember esetében mutatták ki a kórokozó jelenlétét az országban.

Az elmúlt napokban, a koronavírushoz köthető 30 körüli halálesethez képest szerdán 42 elhalálozásról számoltak be. A keddi 50-ről, 58-ra emelkedett a kórházba szállítottak száma, azonban mintegy 30-cal kevesebben, 313-an részesülnek intenzív ellátásban.

Hollandiában az előző napok adataihoz képest növekedett, a kedden közöltekhez képest közel megkettőződve 198-ra emelkedett a fertőzéssel újonnan regisztráltak száma. Jelenleg 44 447 embert tartanak nyilván koronavírussal.

Enyhén emelkedett a járvány következtében elhunytak aránya is. Amíg kedden 21, addig szerdán 33 halálesetről számolt be a holland közegészségügyi intézet (RIVM) szerdán.

A luxemburgi egészségügyi minisztérium 11 új fertőzöttről és a két halálesetről adott hírt. Ezzel a fertőzöttek listáján 3958 embert tartanak nyilván és 109-en haltak meg a betegségben.A helyi média tájékoztatása szerint Luxemburg megkezdte a teljes lakosság szűrését. A mintegy 620 ezer lakosú országban kezdetben napi 1500, a hónap végére napi 20 ezer tesztet kívánnak végrehajtani azzal a céllal, hogy elkerüljék a járvány második hullámát és tovább lehessen enyhíteni a rendkívüli intézkedéseken.

Ulf Nehrbass, a luxemburgi egészségügyi intézet vezérigazgatója szerint a tömeges vizsgálat célja, hogy a tünetmentes emberek mihamarabb teljes körűen munkába állhassanak. Ennek érdekében Luxemburg 17 határ menti tesztállomás felállítását is tervezi Belgiummal, Németországgal és Franciaországgal közös határain az ingázó munkavállalók szűrésére - tette hozzá.

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, a meghozott intézkedések eredményt hoztak.

Közölte, kormányának terve van a gazdaság újraindítására, a hirtelen jött munkanélküliség felszámolására, a turizmus fellendítésére, valamint a vállalatok támogatására a fenntartható fejlődés érdekében.

Várhatóan június elsején a rendkívüli intézkedéseket részben feloldó csomagot mutat be a kormány, amelyben szó esik majd egyebek mellett az egyházi rendezvények, a misék és istentiszteletek rendjére vonatkozóan is mondta Bettel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 05:00, csütörtök | Külföld

Két nőt is meggyilkoltak a nők elleni erőszak megszüntetésének napján Olaszországban

Két nőt is meggyilkoltak szerdán, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján Olaszországban, ahol az elmúlt időszakban emelkedett az öngyilkossággal kísért nőgyilkosságok aránya.

2020. November 25. 17:10, szerda | Külföld

Rekordot döntött a járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban

Minden korábbinál magasabbra emelkedett, és első alkalommal haladta meg a négyszázat a koronavírus halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

2020. November 25. 12:04, szerda | Külföld

A karácsony előtti napokban kezdődhet a korlátozások lazítása Németországban

December eleje helyett csak a karácsony előtti napokban, december 20-tól kezdődhet Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt korlátozások fokozatos visszavonása a szövetségi kormány

2020. November 25. 10:09, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 59,7 millió, a halálos áldozatoké 1,4 millió a világon

A világszerte nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 759 535-re emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 409 208-ra, a gyógyultaké 38 265 892-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.