Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Június 05. 18:33, péntek | Helyi
Forrás: HVG

Két hétre bezárják a Nyugatit

Két hétre bezárják a Nyugatit

Június végén két hétre bezárják a Nyugati pályaudvart karbantartási és felújítási munkák miatt.

Június 22-től július 5-én éjfélig ideiglenesen bezár a Nyugati pályaudvar - közölte a MÁV. A vállalat közlése szerint olyan, halaszthatatlan karbantartási és felújítási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehetett elvégezni.

Az ideiglenes bezárással kapcsolatban a MÁV még márciusban a hvg.hu-val azt közölte, a tervezett munkálatokra többek között a jelenleg a pálya állapota miatt érvényben lévő sebességkorlátozások miatt van szükség.

A MÁV-Start ideiglenes menetrendet vezet be a kéthetes időszakra, több vonatot más budapesti állomásra irányít át. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza és a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza vonalon közlekedő „kör” InterCity (IC) vonatok, valamint a záhonyi IC vonatok Budapest-Nyugati pályaudvar helyett Zugló vasútállomásig közlekednek, és onnan is indulnak. A Budapest-Nyugati–Záhony vonalon közlekedő gyorsvonatok Kőbánya-Kispestről indulnak, és oda érkeznek.

A Budapest-Nyugati–Vác–Szob és a Budapest-Nyugati–Cegléd–Szolnok vonalon közlekedő vonatok menetrendjét összevonják: a zónázó vonatok Szob–Vác–Rákospalota-Újpest–Zugló–Cegléd, a helyi vonatok Vác–Rákosrendező–Zugló–Monor útvonalon járnak június 22-től. Lesznek azonban olyan vonatok is, amelyek a Dunakanyar felől csak Rákospalota-Újpestig, Cegléd felől pedig Zugló vasútállomásig közlekednek. A Budapest-Nyugati–Veresegyház–Vác vasútvonalon közlekedő vonatok fővárosi végállomása ideiglenesen Rákospalota-Újpesten lesz.

A szegedi IC vonatok a Nyugati helyett Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak Kőbánya-Kispest érintésével. A Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár viszonylatú G43-as személyvonatok csak Kelenföld és Gárdony között közlekednek. A Kőbánya-Kispest–Tárnok közötti S36-as személyvonatok Kelenföld–Tárnok között járnak.

A Budapest-Nyugati–Lajosmizse vonalon – pályafelújítás miatt – a vonatok helyett Kőbánya-Kispest és Ócsa között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat június 22-től augusztus 19-ig.

A vasúttársaság egyeztetést folytat a BKK-val a szükséges helyi közlekedésszervezési intézkedésekről.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Címkék: vonatközlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció