Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kérdéses, hogy időben elkészülnek-e a diákigazolványok

Kérdéses, hogy időben elkészülnek-e a diákigazolványok

A diákigazolványok jelenlegi kiküldési aránya az elsősök esetében 63 százalék. A kiküldésének legnagyobb akadálya, hogy nem adják át időben az oktatási intézmények az igényléseket. A másik probléma, hogy a kiállított számlát nem fizeti be időben az iskola, illetve a fenntartó – számolt be a bama.hu.

Mint kiderült a másik fő ok, hogy a beküldött igénylések esetében komoly elakadást okoz az, hogy a kiállított számlát nem fizeti be időben az iskola/fenntartó (a beküldött igénylések 24 százaléka van tartozó számlában és ezek 45 százaléka már a teljesítési határidőn túl).

A gyártó által visszautasított (módosítandó) igénylések 66 százalékánál az iskola túllépte a hiánypótlásra/hibajavításra rendelkezésre álló 15 napot.
Az igénylések 4,4 százalékát nem csupán az okozza, hogy hibásan küldték be azokat, de sajnos azóta sem kerültek kijavításra. Ha nagyobb odafigyeléssel és a jogszabályi határidők betartásával mehetne az ügymenet, a tanulóknak nem kellene ennyit várniuk a megigényelt és általuk befizetett diákigazolványuk kézhezvételére.

A szülők egyébként nyomon követhetik az igénylés státuszát a igenyles.diakigazolvany.hu oldalon a tanuló oktatási azonosítójának megadásával, az igénylési eljárásról pedig tájékozódhatnak a diakigazolvany.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk